Orange Belgium

Orange voert de prijsstijgingen vanaf 15 januari 2023 door in zijn vaste en mobiele formules. Ook de Love Duo en Trio-pakketten van Orange worden duurder.


Orange verhoogde in juni voor het laatst de tarieven van zijn mobiele en vaste abonnementen. Nu is de telecomprovider dus wederom aan het sleutelen aan de tarieven. Noodzakelijk, stelt de provider, die de prijsstijgingen wijt aan de huidige economische omstandigheden. Afhankelijk van de gekozen (losse) abonnementen gaat het om stijgingen tussen de 1 en 4 euro per maand. Ook de Love Duo en Trio-abonnementen stijgen in maandelijkse kost, met stijgingen in de range tussen de 4 en 6 euro.

Mobiele Orange-klanten genieten na de prijsstijging wel gelijk van meer mobiele data. Voor het Go Light-abonnement, dat met één euro per maand stijgt, verdubbelt de provider de beschikbare data van 2 naar 4 GB. Go Extreme-klanten maken zelfs bijna een verviervoudiging mee van de data die ze maandelijks beschikbaar hebben; zij gaan van 70 naar 300 GB, terwijl hun tarief van 33 naar 37 euro per maand stijgt. Orange’s Go SE-abonnementen zien exact dezelfde ophogingen, aan lagere prijzen.

Vaste en Love-abonnementen

Orange houdt het niet bij hogere prijzen voor zijn mobiele abonnementen. Ook de Internet Home en Love-abonnementen worden duurder met tarieven van respectievelijk 46 en 40 euro per maand. Die stijgingen zien we ook terug in de Love Duo en Love Trio-abonnementen. Opvallend is dat Orange de mobiele pakketten in zijn combipakketten buiten beschouwing laat. Dit betekent dat je maandelijkse rekening enkel stijgt door hogere internet- en televisiekosten.


Orange nieuwe tarieven abonnementen

Voor Love Duo pakketten betaal je na 15 januari tussen de 50 en 73 euro per maand. Het Love Trio-abonnement start bij 69 euro en loopt door tot 92 euro (Go Extreme). Voor de vaste abonnementen geldt dat de internetsnelheden gelijk blijven en je geen extra televisiezenders krijgt. In tegenstelling tot de mobiele klanten worden vaste klanten dus niet direct gecompenseerd voor de hogere prijzen.

Abonnement opzeggen

Klanten die niet akkoord gaan met de gestegen tarieven mogen ondertussen hun abonnement bij Orange opzeggen. Ze krijgen daar dan geen boete voor. De nieuwe tarieven worden in elk geval vanaf 15 januari 2023 doorgevoerd, of vanaf je eerstvolgende facturatieperiode na die datum.


Komt het liefst alles te weten over de nieuwste smartphones, hardware en mobiele fotografie. Zeg je smartphones, dan zegt Jeffrey: met Android, toch?