Nieuws

Microsoft erkent bug in taakbalk Windows 10

Windows 10 21H2
© iStock
Microsoft heeft een bug in de taakbalk van Windows 10 bevestigd. Zowel de taakbalk als andere applicaties zouden haperen of vastlopen.

De bug in kwestie ontstaat nadat de gebruiker een Windows 10-update installeerde van september 2022 of later. Het gaat specifiek om onderdelen van de taakbalk die flikkeren of in zijn geheel niet meer reageren. De weer- en nieuwswidgets kunnen bijvoorbeeld flikkeren. Door de bug kunnen Windows Verkenner en de taakbalk ook compleet vastlopen. Programma’s zoals Word of Excel zouden ook kunnen vastlopen als ze geopend zijn op het moment dat de taakbalk hapert.

Heropstarten is mogelijke oplossing

Microsoft geeft dus nu aan de bug te onderzoeken. Tot het probleem van de baan geholpen is, zijn er twee tussentijdse oplossingen. In sommige gevallen zou het heropstarten van de computer kunnen helpen, maar dat is geen zekerheid.

Daarnaast zet Microsoft ook de “Known Issue Rollback” in, waarmee niet aan beveiliging verwante updates automatisch teruggedraaid worden als ze problemen veroorzaken. Mogelijk is het probleem dus al verholpen op het moment dat je dit artikel leest. Anders is het een kwestie van heropstarten of nog even geduld oefenen.

Microsoft belooft daarnaast een permanente oplossing uit te brengen in een komende update. Wanneer de bug uit de wereld is geholpen en in welke update dat precies zal zijn, is nog niet geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business