Nieuws

Mac-desktops verschijnen in Self Service Repair-programma

iMac
Apple breidde recent nog het Self Service Repair-programma uit naar acht extra Europese landen, waaronder België. Mac-desktops vallen voortaan ook onder dit programma.

Voorlopig werd de uitbreiding enkel doorgevoerd in de Verenigde Staten. Consumenten kunnen via dit programma voortaan naast MacBooks en iPhones ook Mac M1-computers zelf repareren. Apple stelt onderdelen beschikbaar voor de iMac, Mac Mini en Mac Studio met de M1 processor. Oudere, Intel-gebaseerde Mac-systemen worden niet ondersteund in het Self Service Repair-programma. Of Apple van plan is daar later verandering in te brengen, is nog ongeweten.

Mac-desktops in Self Service Repair-programma

Dit principe ligt alvast in lijn met de aanpak die de Amerikaanse techgigant hanteert voor MacBooks. De dienst biedt daarvoor voorlopig enkel componenten aan die geschikt zijn voor M1-apparaten. Op het gebied van iPhones zien we dat enkel de meest recente iPhones worden ondersteund. Zo kan de iPhone 11 niet door de consument worden gerepareerd; onderdelen zijn pas beschikbaar vanaf de 12-serie.

De ontdekking van de uitbreiding naar Mac-desktops werd gedaan door SixColors. Wel blijven daarbij nog enkele vragen onbeantwoord. Het bericht laat onder meer de tarieven voor zulke Mac-reparaties in het midden. Dat geldt ook voor het type gereedschap dat Apple verhuurt bij het repareren van Mac-computers en de tarieven die daaraan verbonden zitten. Momenteel wordt bij het repareren van MacBooks en iPhones een kost van 59,95 euro aangerekend. Het verzenden en ophalen van het gereedschap zit inbegrepen in dat tarief.

Wanneer Apple de mogelijkheid om Mac M1-desktops te repareren naar België uitrolt, is op dit punt nog ongeweten. Gezien het reparatieprogramma alvast wel in ons land beschikbaar is – in tegenstelling tot in Nederland – stemt dat ons zeker en vast hoopvol voor een voorspoedige uitrol.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business