Nieuws

Britse krant The Guardian getroffen door cyberaanval

the guardian krant cyberaanval ransomware
Het Britse dagblad The Guardian is getroffen door een grote cyberaanval. De werknemers werden bevolen om van thuis uit te werken.

De cyberaanval op The Guardian gebeurde eerder deze week. Vermoedelijk gaat het om een ransomware-aanval, maar dat is nog geen vaststaand feit. Er was nagenoeg geen impact op de onlinediensten van het Britse dagblad. Het schrijven en online zetten van website- en appcontent was nog perfect mogelijk. Ook kon de fysieke krant nog altijd gepubliceerd raken. De technologische infrastructuur van het bedrijf, en de diensten achter de schermen, waren daarentegen wel verstoord.

Minstens deze week nog thuiswerk

Omdat de bedrijfsinfrastructuur een klap heeft gekregen, werden werknemers van The Guardian gevraagd om minstens de rest van de week thuis te werken. Het hoofd van The Guardian Media Group, Anna Bateson, bracht samen met hoofdredacteur Katharine Viner de werknemers op de hoogte. “Onze technologische teams zijn aan het werk om alle aspecten van dit incident af te handelen. De grote meerderheid van ons personeel kan van thuis werken, net zoals tijdens de pandemie.”

Bateson en Viner beloofden om hun personeel en andere mensen die iets ondervinden van de cyberaanval, geïnformeerd te houden. Ze bedankten iedereen die hard aan het werk was om alles overeind te houden en nieuws te kunnen blijven publiceren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business