Nieuws

Grootste iPhone-fabriek in China bouwt weer volop smartphones

iPhone
De fabriek van Apple in Zhengzhou produceert weer iPhones aan de lopende band. De grootste iPhonefabriek van China draait bijna weer op volle kracht.

Reuters laat weten dat het aantal uitleveringen van bestellingen voor zo’n 90 procent hervat is. Dat melden anonieme bronnen aan het persagentschap. Apple laat de lokale productie over aan Foxconn. Dat bouwt niet alleen de iPhones op de fabrieksvloer in Zhengzhou, maar ook andere Apple-toestellen. 

iPhone-productie stilgevallen

De productie in de gigafabriek kwam de voorbije maanden grotendeels stil te liggen door de zorgwekkende coronasituatie in China. De arbeiders waren in november nog de slaapzalen uitgestormd na het sterk stijgende aantal besmettingen. Ze verzetten zich tegen de bewakers van het complex omwille van het strenge lockdownbeleid. 

Daarnaast kregen de arbeiders ook een veel lagere bonus uitbetaald dan eerst beloofd werd en dat deed de gemoederen nog meer oplaaien. Die bonussen werden in eerste instantie beloofd om te voorkomen dat arbeiders het bedrijf massaal zouden verlaten. 

De Chinese regering liet het strenge beleid begin december vallen en koos voor een strategie om ‘te leven met het virus’. Dat zorgde voor (economische) opluchting, maar het aantal besmettingen schoot wel onrustwekkend de hoogte in.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business