Nieuws

LG stelt nieuwe televisies voor tijdens CES 2023

LG televisies CES 2023
© LG
Het grootste technologie-event van het jaar staat voor de deur. LG zal er een reeks nieuwe producten voorstellen, waaronder nieuwe televisies.

In een persbericht maakt LG bekend dat het nieuwe televisies zal voorstellen tijdens CES 2023. De nieuwe reeks staat volledig in het teken van oledtechnologie. LG wil dan ook tonen op welke manier ze hun beeldschermen verbeterd hebben.

Meer bepaald zal LG drie nieuwe reeksen voorstellen: de Z3-, G3- en C3 evo-toestellen. Het gaat om een upgrade van de bestaande oled-tv’s van LG, waarbij de schermen vooral helderder en scherper moeten worden. Daarnaast meent de televisieproducent dat ook de kleuren op hun nieuwe televisies veel nauwkeuriger weergegeven kunnen worden. Daarvoor implementeren ze een nieuwe AI-chip: de α9 AI Processor Gen6.

α9 AI Processor

Die AI-chip moet voor de beste beeld- en geluidskwaliteit zorgen die LG ooit naar het publiek bracht. Dankzij de processor zou AI Picture Pro, de beeld-AI van LG, heel wat krachtiger worden. Beelden zouden daardoor beter opgeschaald kunnen worden, met volledig behoud van scherpte en kleur. Daarnaast detecteert de Picture Pro-AI ook belangrijke objecten in beeld, zoals het gezicht van verschillende mensen. Deze krijgen extra aandacht bij de verwerking van het beeld en zouden levensecht, in HDR weergegeven worden. Tot slot zorgt AI Picture Pro er ook voor dat het geluid van je tv-speakers beter wordt: vanuit een enkele speaker zou er ‘virtuele 9.1.2 surround sound’ moeten komen.

Bij LG wilden ze de televisies ook helderder maken. Daarin zijn ze alvast geslaagd. Alle toestellen uit de G3 evo-reeks krijgen Brightness Booster Max ingebouwd. Daardoor zouden de televisies maar liefst 70% helderder zijn dan hun voorgangers.

Andere verbeteringen

Die LG G3 Evo ziet er bovendien goed uit, ook als het scherm uit staat. LG ontwikkelde een nieuwe manier om de tv tegen de muur te bevestigen. Ze noemen dit het ‘One Wall Design’ – het eindresultaat is een televisie die bijna naadloos tegen de muur hangt. De ruimte tussen de muur en het televisietoestel is zo klein mogelijk gemaakt.

Het nieuwe ‘One Wall Design’. | Beeld: LG.

De nieuwe toestellen zullen ook een hele rits aan HDMI 2.1-features ondersteunen. Zo komt er ondersteuning voor ‘Quick Media Switching’: hierdoor krijg je geen zwart scherm meer als je van invoerapparaat wisselt. De nieuwe toestellen zullen ook ondersteuning bieden voor variabele verversingssnelheden en protocollen als G-Sync en FreeSync.

WebOS

Ook WebOS krijgt een update. Hierbij wordt gebruikers een nieuw home-scherm voorgeschoteld. Dat nieuwe scherm zal bestaan uit enkele ‘Quick Cards’, waarin content in ‘logische groepen’ is verdeeld. Zo zal er een groep ‘gaming’, ‘music’ en ‘sports’ zijn. Tot slot zullen eigenaars van een LG-tv binnenkort allerlei suggesties krijgen. AI Concierge is nog een nieuwigheid die op CES zal worden voorgesteld. De nieuwe tool stelt een lijst samen met allerlei kijksuggesties, gebaseerd op je eerdere kijkgedrag en zoekopdrachten.

LG op CES 2023

LG zal deze nieuwe ontwikkelingen voorstellen tijdens CES 2023. Daar zullen we een meer uitgebreide kijk op de nieuwe functies en hun precieze werking gaan krijgen. Vermoedelijk zal ook dan bekendgemaakt worden wanneer we de nieuwe televisietoestellen in de winkels kunnen verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business