Nieuws

De nieuwe ThinkBook Plus heeft een draaiend scherm

Lenovo ThinkBook Plus Twist
Dat ze bij Lenovo niet vies zijn van draaiende schermen, wisten we al langer. Met de nieuwe ThinkBook zetten ze nog een stap verder.

In de ThinkBook Plus-serie brengt Lenovo wel vaker innovatieve apparaten uit. Zo zit er in de ThinkBook Plus Gen 3 een scherm in het toetsenbord ingebouwd. Bij de nieuwe laptop die deze line-up zal vervolledigen heb weliswaar maar 1 scherm – maar je zal het op verschillende manieren kunnen gebruiken. De Lenovo ThinkBook Plus Twist heeft namelijk een scherm dat gedraaid kan worden.

De ThinkBook Plus Twist behoudt de meest kenmerkende features van de originele ThinkBook Plus Gen 2, maar dan met een aantal verbeteringen. Zo gaat er in de nieuwe ThinkBook een 13e generatie Intel Core-processor schuil. Daarnaast heeft het scherm dunnere randen gekregen. Daardoor heb je nog meer zicht op het OLED-aanraakscherm. De grootste blikvanger is het scharnier midden onderaan het beeldscherm. Met dat enkele scharnier kan het beeldscherm niet alleen open en dicht klappen, maar kan het ook geroteerd worden.

Op die manier kan je ervoor zorgen dat het e-Ink-display van de bovenklop bloot komt te liggen. Op die manier heb je snel en handig toegang tot een digitaal vel papier om op te schrijven. Dat e-Ink-display maakte overigens ook wat innovaties door: de beeldverversingssnelheid is verhoogd naar 12 Hz en is aanraakbaar. Zowel het OLED-scherm als het e-Ink-display bieden volledige ondersteuning voor je pen.

Verschillende modi

Door het unieke scharnier van de laptop kan je het toestel op meerdere manieren gebruiken. Je kan de laptop op de traditionele manier gebruiken, maar ook het scherm draaien totdat je in tablet-modus terecht komt. Die tablet kan je dan rechtstaand gebruiken, aangezien het toetsenbord alles overeind houdt. Bovendien kan je wisselen tussen het OLED-scherm en het e-Ink-display wanneer je maar wilt. Zo heb je altijd een e-reader én een laptop bij, zonder dat je daarvoor twee toestellen moet meenemen.

De Lenovo ThinkBook Plus Twist is vanaf juni 2023 te krijgen in België en krijgt een adviesprijs mee vanaf 1.699 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business