Nieuws

Nieuwe MacBook Pro zes keer sneller dankzij M2-chip

MacBook Pro
Apple heeft nieuwe MacBook Pro's voorgesteld. Opvallend is dat de 14- en 16-inch-modellen (met M2-chip) 6 keer zo snel zouden zijn dan hun voorgangers.

De 14- en 16-inch-versies van de nieuwe MacBook Pro krijgen de nieuwe M2 Pro- en M2 Max-chipset. Volgens Apple zouden de nieuwe laptops daardoor in één klap zes keer sneller zijn dan hun oudere versies, die nog met een Intel-chipset werken. Dat stelt Apple in de officiële aankondiging.

De sterk toegenomen rekenkracht zou volgens de iPhonebouwer geen nadelig effect hebben op de batterijduur. Zo zou de aangekondigde MacBook Pro (16 inch) het maar liefst 22 uur lang kunnen uitzingen na één volledige oplaadbeurt. 

MacBook Pro krijgt 120 Hz en Full HD-camera 

Aan het design van de laptops zelf heeft Apple dan weer zo goed als niets gewijzigd. Ze zien er met andere woorden quasi identiek uit aan hun voorgangers. Klanten krijgen de keuze uit een versie van 14,2 of 16,2 inch en alle MacBook Pro’s hebben een refresh rate van 120 Hz. Dat moet dus voor een rustigere kijkervaring zorgen en creative professionals tal van voordelen bieden, zoals een stabieler beeld dat de ogen minder vermoeit. De FaceTime-camera in de notch bovenaan krijgt een Full HD-resolutie. Het gesmaakte Magic Keyboard keert terug, net als de vingerafdrukscanner voor Touch ID. 

De prijzen voor de nieuwe Macbook Pro beginnen bij 2.449 euro. Vanaf 24 januari kan Apple de laptops leveren en de voorverkoop is vandaag gestart.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business