Nieuws

Antwerps bedrijf Veton lanceert design-laadpalen

Veton laadpaal
Het Antwerps bedrijf Veton combineert technische expertise met oog voor design en verandert de toekomst van laadoplossingen voor elektrische wagens voorgoed met duurzame en gebruiksvriendelijke laadpalen.

De start-up gaat daarbij een stapje verder en giet ze in een oogstrelend design. Met de eerste luxueuze laadpaal van Belgische makelij draagt Veton bij aan een mooiere wereld, in alle betekenissen van het woord.

Duurzaamheid

Met zijn nieuwe CO2-emissiereductiedoelstellingen wil de Europese Commissie het aantal broeikasgassen sterk terugdringen en heeft het als doel de ontwikkeling van emissievrije voertuigen en technologieën te stimuleren: een vermindering van 55% voor personenwagens tegen 1 januari 2030. Groener rijden is vandaag de dag dus geen optie meer maar een must, toch zijn er obstakels. Zo blijkt bijvoorbeeld uit recent onderzoek dat de grootste drempel om een elektrisch voertuig aan te schaffen in Antwerpen het aantal laadpalenis. Bovendien is er een gebrek aan aantrekkelijke alternatieven.Zo stelde Sigrid de Vries, directeur van de Europese constructeursvereniging ACEA, onlangs nog dat, als we burgers in Europa willen overtuigen om over te schakelen op elektrische auto’s, opladen net zo makkelijk moet worden als tanken nu is.

De laatste jaren is de vraag naar laadoplossingen alsmaar gestegen. Met zijn luxueuze en gebruiksvriendelijke laadpalen biedt de Vlaamse start-up Veton hiermee een antwoord aan zowel particulieren als ondernemingen. Bovendien is de all-in-one Veton laadpaal duurzaam in design en gebruik: alle elektronica zit in een aparte kast, waardoor iedere component makkelijk te vervangen is en de componenten ook niet onderhevig zijn aan de weersomstandigheden. Hierdoor kan de elektronica voor grotere installaties ook geoptimaliseerd worden en kunnen componenten ontdubbeld worden. De laadpalen bestaan uit natuurlijke materialen, zoals hout en natuursteen. Daarenboven werkt Veton met staal omdat het veel langer meegaat dan aluminium of plastic. Bovendien verbruikt het veel minder energie en is het makkelijker om te produceren dan zijn minderwaardige alternatieven.

Functioneel design

Maar liefst 85% van al het elektrisch laden in België gebeurt thuis of op het werk. Met zijn laadpaal bewijst Veton dat duurzaamheid ook verfijnd kan zijn en verfraait het zowel opritten van residentiële woningen als bedrijfsparkingen met zijn knap design. Bovendien zijn de laadpalen compatibel met bijna alle mogelijke domoticaplatformen, personaliseerbaar met een logo of bedrijfsnaam en beter bestand tegen de weerselementen door hun plasticvrij ontwerp.

Naast het strakke design is het technische aspect ook zeer belangrijk. Zo is er een module waarmee je via slimme aansturing kan laden met zonnepanelen. Bovendien is het mogelijk om in te spelen op dynamische tarieven, zodat je goedkoper kan laden. Ook met het capaciteitstarief dat ingevoerd is vanaf januari 2023, is het belangrijk je verbruik te spreiden. Deze module weet automatisch wanneer er bij jou piekverbruik optreedt en zorgt ervoor dat de laadpaal even gepauzeerd wordt om zodoende je piekverbruik te verminderen.

Fiscaal voordelig

De federale overheid zet in op vergroening, een betere luchtkwaliteit en streeft ernaar om elke Belg op termijn betaalbaar elektrisch te laten rijden. Om de aangroei van het aantal laadpalen te stimuleren, beloont de overheid zowel particulieren als ondernemingen. Zo kan je als particulier rekenen op een belastingvermindering van 30% in 2023 en 15% in 2024. Dat indien je kiest voor een aankoop en plaatsing van een laadstation thuis, mits het gebruik van groene stroom. Ondernemingen die investeren in een publiek toegankelijk laadstation kunnen op hun beurt genieten van een verhoogde kostenaftrek van 200% tot eind maart 2023 en 150% vanaf april 2023.

Veton-laadpalen zijn beschikbaar via erkende installateurs vanaf €1.611, exclusief btw. Ontdek hier meer informatie over de verschillende modellen.

Connected Cardesignlaadpalenveton

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals