Nieuws

Tesla verlaagt zijn prijzen in Europa 

Tesla
© Unsplash / Charlie Deets
Zowel in de VS als in Europa gaat Tesla zijn prijzen verlagen om de verkoop een boost te geven. De laatste jaren waren Tesla's net steeds duurder geworden.

Enkele prijsdalingen voor de Amerikaanse markt zijn al bekend geraakt. Zo zal het goedkoopste model, de Model 3 RWD 43.990 dollar gaan kosten, in plaats van 46.990 dollar. Een spectaculairdere prijsdaling is er voor de Model Y Long Range. Diens aankoopbedrag daalt van 65.990 dollar naar 52.990 dollar en de EV wordt dus maar liefst 20 procent goedkoper. 

Ook alle andere modellen, waaronder de gewone en Plaid-versies van de Model S en Model X, worden goedkoper in de VS. Tesla voert de prijsdalingen door om de vraag een boost te geven, zo meldt Reuters.

Model 3 vanaf 44.990 euro

In Europa vinden we de eerste prijsdalingen terug bij de Model 3 en Model Y. Tesla Benelux reageerde aan onze redactie: “Onze focus op voortdurende productverbetering door originele engineering- en productieprocessen hebben ons vermogen om het beste product te maken tegen de laagste kosten in de sector verder geoptimaliseerd. Nu we een turbulent jaar van verstoringen in de toeleveringsketen achter de rug hebben, zien we een normalisering van een deel van de kosteninflatie, wat ons het vertrouwen geeft om deze door te berekenen aan onze klanten. Aangezien de lokale autoproductie blijft toenemen en we wereldwijd verdere schaalvoordelen behalen, maken we de Model 3 en Model Y nog toegankelijker in heel EMEA. In België begint de Model 3 nu vanaf 44.990 euro en de Model Y vanaf 46.990 euro”, klinkt het.

Tesla zit met overstock 

Sinds het einde van vorig jaar staken er geruchten de kop op dat de stock van Tesla zich aan het opbouwen was (eerst in China en daarna de VS), na jaren van sterke verkoop. In China kwamen er al prijsverlagingen, maar Chinezen die vlak daarvoor een Tesla kochten, voelden zich bedot. Zij kregen uiteindelijk geen compensatie van Musk en co. 

Toen de Model 3 verscheen zou die maar 35.000 dollar moeten gaan kosten, maar dat werd uiteindelijk 46.990 dollar. Volgens Musk hebben “radicale veranderingen in intrestvoeten” voor de stijgende prijzen gezorgd. Hij gaf toen al mee dat Tesla in de toekomst wellicht wel prijsdalingen zou kunnen doorvoeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business