Nieuws

Goedkope Tesla van 25.000 euro pas in 2025 op de weg

Tesla
Elektrische auto's worden steeds iets goedkoper. Tesla liet met de Model 3 alvast een voorproefje zien van die lagere prijzen. De veel goedkopere Model 2 komt eraan, maar wel pas in 2025.

Echt goedkoop kunnen we de Model 3 van Tesla niet noemen. Met een adviesprijs van 51.990 euro voor het basismodel is de wagen voor menig persoon onbereikbaar. In de VS is de Model 3 wel een pak goedkoper aan 46.990 dollar. Goedkoper, maar nog niet zo bereikbaar als de adviesprijzen die – voor de coronacrisis en daaropvolgende inflatie – eerder door Musk waren beloofd. Tesla’s CEO had namelijk de wens een Model 3 te bouwen die slechts 35.000 dollar kost. Hoewel dat niet gelukt is, is het bedrijf intussen wel bezig met een veel goedkopere Model 2.

Tesla Model 2 in 2025

Geruchten over de betaalbare Model 2 doen al langer de ronde. Het zou de eerste Tesla zijn die door de prijsbarrière van 30.000 euro breekt. Toch hoeven we die wagen voorlopig niet op een podium of bij een dealer te verwachten, dat melden analisten van Loup Ventures. In zijn voorspellingen voor 2023 schrijft het onderzoeksbureau dat de Model 2 namelijk pas in 2024 wordt gelanceerd. Het jaar na de lancering, in 2025 dus, wordt vervolgens de eerste wagen geleverd.

De lancering in 2024 wordt door de analisten omschreven als een voorproefje van de Model 2. Of er een uitgebreid lanceringsprogramma wordt voorbereid, is niet bekend. Dat Tesla de lancering van de Model 2 voor zich uit heeft geschoven lijkt alles te maken te hebben met de marktsituatie. Tesla wil, aldus de analisten, voorkomen dat zijn voorraad van onverkochte auto’s verder oploopt. Bovendien wil de autofabrikant het risico vermijden dat de verkoop van zijn Model 3 vertraagd raakt wegens de introductie van een goedkopere variant.

Volgorde van prioriteit

Voorlopig is de naamgeving van de ‘goedkopere’ Tesla overigens niet bevestigd. Elon Musk wilde bij een toespraak op de B20 Summit in Indonesië enkel kwijt dat een goedkoper model ‘logisch is’. Over de naam van zo’n betaalbare wagen hield de CEO zijn mond gesloten.

Bijzonder is dat alvast niet. Tesla heeft voldoende andere projecten die het eerst wil afronden. De autofabrikant werkt naar verluidt aan een refresh van de Model 3 en Model Y – de wagens waar het merk de meeste exemplaren van verkoopt. Ook heeft het zijn handen vol aan de Cybertruck die nog dit jaar uit de fabrieken zou moeten rollen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business