Nieuws

Facebook Messenger krijgt update en brengt chatbubbels terug

facebook messenger
Image Credit: Facebook
Facebook Messenger is een van de meest popuaire chat-apps ooit. De app krijgt op zowel Android als iOS een update.

Of je nu een Facebook-account hebt of niet, Facebook Messenger wordt door zo goed als iedereen gebruikt. De app maakt het mogelijk om ook zonder profiel op de socialemediasite met je vrienden te chatten. Daarbij komen nu een aantal nieuwigheden aan bod.

Het grootste nieuws in deze nieuwe update voor Facebook Messenger, is dat ook beveiligde chats gebruik zullen kunnen maken van allerlei features. Voorheen waren end-to-end encrypted chats voornamelijk tekstgesprekken, waarbij geen andere Messenger-eigenaardigheden de kop opstaken. Nu kan je ook in chats met encryptie allerlei thema’s instellen, reageren met een emoji enzoverder. Voorheen was dat enkel mogelijk in reguliere chats en ontbrak de optie uit versleutelde gesprekken. Met deze update wordt dat dus rechtgezet. Gebruikers zullen eindelijk ook een preview krijgen van links die ze in versleutelde gesprekken doorgestuurd krijgen. Zo zie je voor het klikken nog wat er zich achter een link precies bevindt.

Wil je Facebook Messenger wat overzichtelijker houden? Wil je makkelijker kunnen onderscheiden wie wie is in een groepsgesprek? Ook daarvoor biedt Facebook nu middelen. In groepsgesprekken wordt het mogelijk om individuele profielfoto’s in te stellen. Zo maak je verschillende deelnemers aan het gesprek makkelijk voor jou herkenbaar.

Chatbubbels

Androidgebruikers krijgen bovendien nog een extra feature, die eigenlijk terug is van weggeweest: chatbubbels. Dat zijn de bubbels die op het thuisscherm van je smartphone tevoorschijn komen wanneer iemand je een bericht stuurt. De bubbels zijn altijd zichtbaar, ook wanneer je in een andere app aan het scrollen bent. Op die manier heb je altijd je contacten binnen handbereik.

Update wordt uitgerold

Als je van dit nieuws nog niets merkt, is dat geen reden zorgen. De update wordt momenteel uitgerold en zal tussen nu en de komende dagen op alle apparaten met Messenger-apps geïnstalleerd worden. Wil je die versleutelde chats pimpen? Hou dan nog even je app in het oog – binnenkort zal het zomaar kunnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business