Disney Plus Wakanda Forever

Het is eindelijk zo ver! Je kan eindelijk naar Black Panther: Wakanda Forever kijken op Disney+, in IMAX Enhanced-kwaliteit.


Black Panther: Wakanda Forever is eindelijk beschikbaar op Disney Plus. Dat de film vroeg of laat naar de streamingdienst zou komen was te verwachten. Opmerkelijk is wel hoe lang de tweede Black Pantherfilm erover deed om op het platform te verschijnen. Wakanda Forever speelde al 82 dagen in de cinemazalen. Dat maakt dat Black Panther de traagste film is om naar Disney Plus te komen.

Aan de cijfers die de bioscoopzalen optekenen, valt te zien dat de film in ieder geval de moeite zal zijn: wereldwijd loopt de box office op tot 800 miljoen dollar (728 miljoen euro). Op sites als IMDB en Rotten Tomatoes blijkt bovendien dat de film uitstekend ontvangen werd door zowel het publiek als critici. Van de Golden Globes kreeg de film ook twee beeldjes mee naar huis gestuurd.  

Black Panther: Wakanda Forever komt bovendien niet in een standaard release naar Disney Plus. De film is te zien in IMAX Enhanced, wat ervoor zorgt dat de zwarte balken boven- en onderaan het scherm, de befaamde ‘letterbox’, verdwijnen. Op die manier word je nog meer in de film getrokken.


Waarover gaat Black Panther: Wakanda Forever?

Black Panther: Wakanda Forever is een superheldenfilm die zich afspeelt in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Het verhaal speelt zich af na de dood van Koning T’Challa, die in de vorige film de hoofdrol had. Deze keer zal de prinses van Wakanda, samen met koniging Ramonda en Okoye de verdediging van Wakanda voor zich moeten nemen. Daar hebben ze hun handen mee vol, aangezien het land bedreigd wordt door Namor, die onder water over een verborgen natie heerst.

Voor €8,99 kan je al een volledige maand naar Disney Plus kijken. Zo kan je niet enkel de nieuwste Black Panther-film kijken, maar ook meteen alle andere MCU-films. Wil je wat langer blijven kijken? Dan is een jaarabonnement interessant: op die manier betaal je slechts voor 10 maanden en krijg je dus twee maanden gratis.