Nieuws

Razer lanceert zijn lichtste en duurste gamingmuis ooit

Razer Viper Mini Signature Edition verpakking
Razer heeft donderdagavond de Viper Mini Signature Edition gelanceerd. Volgens Razer is het zijn lichtste muis ooit, en zeker ook de duurste: hij kost 280 dollar in de VS.

Volgens Razer moet je deze muis vooral kopen vanwege het lage gewicht. Hij weegt 49 gram, bijna 10 gram lichter dan de lichtste muis die Razer tot op heden lanceerde: de Viper 2 Pro. Ook die muis was bijzonder licht met een gewicht van slechts 58 gram. Daar gaat nu nog eens 9 gram vanaf. Zo’n besparing bereik je niet zomaar. Razer ontwierp de Viper Mini Signature Edition daarom met een magnesiumlegering-constructie.

Razer Viper Mini Signature Edition

Zulk materiaal kennen we onder meer van Microsofts Surface Laptop en de extreem lichte LG Gram; het materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid en lage gewicht. Om nog wat meer gewicht uit te sparen, heeft Razer bij de palm van de muis driehoeken uitgesneden. Dit concept kennen we van de meeste andere lichte muizen op de markt, zoals de Glorious Model O of Xtrfy-muizen.

Wel passen zulke fabrikanten vaak een zogenaamd ‘honinggraadontwerp’ toe. Razer bekritiseert dit en zegt dat zulke ontwerpen leiden tot duurzaamheidsproblemen en inconsistentie. Het bedrijf koos om die reden voor grotere driehoeken. Dit leidt ook nog eens voor betere ‘ventilatie voor je handpalmen’ tijdens het gamen. Gaming is ook echt de primaire focus van de Viper Mini. Razer geeft de muis haar beste sensor mee, de Focus Pro 30K met een polling rate van 4.000Hz en 16.000DPI. De switches zijn optisch en hebben hierdoor niet alleen een langere levensduur, maar vooral ook een lagere latency.

Razer Viper Mini Signature Edition

Ondanks het lage gewicht van de Viper Mini Signature Edition, wist het gamingmerk er alsnog een batterij in te verwerken. De batterij gaat maximaal 60 uur mee en kan binnen 90 minuten volledig worden bijgeladen.

Duurste Razer-gamingmuis ooit

Europrijzen van de Viper Mini Signature Edition heeft Razer vooralsnog niet bekendgemaakt. In de Verenigde Staten wordt de muis aangeboden voor 280 dollar. Vermoedelijk zal de prijs hier nog hoger liggen door de inclusie van belastingen. Welke richting de prijs ook uitgaat, het is in elk geval de duurste gamingmuis die Razer ooit verkocht. Met een prijs van 280 dollar overtreft hij met marge de Viper 2 Pro, die 150 euro kost. De duurste Razer-muis tot op heden kost 200 euro – dat betreft de Naga V2 Pro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business