Nieuws

Behuizing Pixel 7 Pro verliest plots onderdelen

Google Pixel 7 Pro
Gebruikers van de Pixel 7 Pro melden dat de volumeknoppen bijzonder fragiel zijn. Na verloop van tijd zouden de knoppen simpelweg uit de behuizing vallen.

2022 mag dan wel het beste jaar ooit voor de Google Pixel-reeks zijn geweest, het was vooral ook een jaar dat niet geheel probleemloos verliep. Na problemen met de vingerafdrukscanner van de Pixel 6a, zorgden gebroken cameralenzen bij de Pixel 7 en 7 Pro voor de nodige kopzorgen. Hoe de lenzen plots konden breken, is nog altijd onbekend. Via Android Central maken we nu kennis met het volgende probleem van de Pixel 7 (Pro): volumeknoppen die plots uit de behuizing vallen.

Het probleem met de volumeknoppen lijkt veroorzaakt te worden door de frictie die zich voordoet als je de Google-smartphone uit je zak haalt. Goed om te weten is dat dit geen probleem vormt als de smartphone met een hoesje wordt gebruikt; voorwaarde is wel dat de case de knoppen volledig bedekt. Degenen die hun Pixel 7 Pro naakt gebruiken, lopen dus het gevaar dat de knoppen in de loop der tijd losraken door frictie.

Verstevigde volumeknoppen

Toch is die frictie niet uniek aan de Pixel-telefoon. Dat geldt volgens de website ook voor het interne ontwerp van de volumeknoppen, dat vrijwel gelijk is aan dat van de Galaxy S22 Ultra. Google voegde zelfs extra versteviging toe. Baat hebben gebruikers daar blijkbaar niet bij, nu de knoppen alsnog uit de behuizing vallen.

Opvallend is ook dat het aantal meldingen in het nieuwe jaar fors is toegenomen. Juist vlak nadat de meeste gebruikers hun kerstcadeaus, waaronder mogelijk een hoop Pixel 7 Pro’s, in gebruik namen. Het lijkt er dus op dat de problemen pas na een paar weken (intensief) gebruik ontstaan. Indien het probleem inderdaad ontstaat door frictie, is het mogelijk dat bepaalde rubbers of andere delen van de volumeknoppen dermate moeten slijten voordat de knoppen eruit kunnen komen vallen.

‘Niet onder garantie’

Een officiële reactie van Google op de problemen met de Pixel 7 Pro is tot op heden uitgebleven. De eerste gebruikers die het probleem bij Google aankaartten, kregen nul op het rekest. Google zou de volumeknoppen niet onder garantie willen vervangen en beschuldigt gebruikers ervan “hun toestel verkeerd te hebben gebruikt”.

Het probleem zelf proberen op te lossen door de volumeknop terug in de behuizing te duwen, heeft volgens Android Central weinig zin. De knop kan dan namelijk alsnog met je vingernagels uit de telefoon worden gehaald. Laat de knoppen dus thuis als ze er eenmaal uit zijn gevallen, voordat ze er onverwachts uit vallen als je het niet door hebt. Ook zonder volumeknoppen kan je het volume van je Pixel 7 Pro aanpassen, in het instellingen-menu onder het kopje Geluid en trillen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business