Nieuws

2022 was het beste jaar ooit voor Pixel-smartphones

Google Pixel smartphone
Google zegt nog nooit zoveel Pixel-smartphones verkocht te hebben als in 2022. Zowel de Pixel 6a als de Pixel 7 en 7 Pro bleken ontzettend populair.

Google verraste in 2016 vriend en vijand met de lancering van de Pixel-smartphones. Voor het eerst kon de zoekgigant volledig zelf bepalen hoe de ideale Android-telefoon moest functioneren. Hoewel de toestellen geliefd waren onder Android-fans, was Google nog geen gekend smartphonemerk. Dat is de voorbije jaren geleidelijk aan veranderd met de lancering van meer Pixel-exclusive functies, een camerasysteem dat in het topsegment thuishoort en zeker ook de komst van de Pixel A-serie.

Hoewel Google met zijn verkoopaantallen nog geen deuk in een pakje boter slaat, lijkt de Pixel-reeks de voorbije maanden wel te genieten van zijn sterk toegenomen populariteit. Alphabet-CEO Sundar Pichai bevestigde tijdens de toelichting van de kwartaalcijfers dat de Pixel-reeks nog nooit zo rap groeide. “De Pixel 6a, 7 en 7 Pro zijn de bestverkopende telefoons die we ooit hebben gelanceerd. In elke markt waar we actief zijn, groeide bovendien ons marktaandeel.”

Pichai blijft in de toelichting op de vlakte over exacte aantallen Pixel-toestellen die Google verkocht. Dat lag overigens in de lijn der verwachting; vrijwel geen enkele fabrikant deelt de cijfers van zijn smartphoneverkopen. Met de gestegen verkopen, lijkt Google een stijgende lijn vast te houden die in het vierde kwartaal van 2021 werd ingezet. Pichai stelde toen dat de Pixel 6-serie had gezorgd voor het best-presterende kwartaal ooit voor de Pixel-serie.

Google gaat tegen trend in

Markant is ook dat Googles Pixel-serie zodoende tegen een trend van de smartphonemarkt in lijkt te gaan. IDC concludeerde vorige week nog dat de smartphoneverkopen nog ‘nooit zo hard daalden als in 2022’. Over heel 2022 gaat het om een daling van 11,3 procent. Met name in het vierde kwartaal, normaliter het beste kwartaal voor smartphoneverkopen, zakte de vraag in.

Of de groei van de Pixel-reeks in 2023 aanhoudt, hangt grotendeels af van de economische situatie. Als consumenten niet-essentiële aankopen uitstellen, resulteert dat simpelweg in dalende verkopen. Onafhankelijk van de prijsstelling en kwaliteit van je toestel, zorgt dat er gewoon voor dat ze minder toestellen kunnen verkopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business