Nieuws

Apple test optie voor gespreid betalen in Apple Pay

Apple Pay
Apple voert momenteel interne testen uit met gespreide betalingsopties in Apple Pay. De functie zou binnenkort beschikbaar moeten zijn.

Apple is een “koop nu, betaal later”-mechanisme in Apple Pay aan het inbouwen. De functie moet het mogelijk maken om bedragen te laten opsplitsen. Zo hoef je niet het hele bedrag meteen op te hoesten. Momenteel zit de functie nog in de interne testfase. Bloomberg rapporteert dat die interne testen nu in een versnelling hoger zitten: ook winkelmedewerkers van Apple mogen de functie al testen. Daardoor lijkt het er sterk op dat de functie het ook daadwerkelijk tot in Apple Pay haalt.

Als het aan Apple lag, zat de optie voor gespreid betalen al langer in het systeem ingebakken. Aanvankelijk werd de functie aangekondigd voor iOS 16. Moeilijkheden zorgden er echter voor dat de uitrol ervan uitbleef. Nu pas lijken de problemen voor gespreid betalen van de baan te zijn.

Gespreid betalen in Apple Pay

Zoals de naam van de functie suggereert, maakt ze het mogelijk om iets te kopen, maar er wel pas later voor te betalen. Meer bepaald zal Apple de mogelijkheid bieden om een bedrag in vier te delen. Het idee is dat er om de zes weken een van die schijven afgelost wordt. De optie is interessant, aangezien Apple geen interest of andere kosten aan de optie zou verbinden.

Volgens Mark Gurman bij Bloomberg zou het gespreid betalen nog wat flexibeler kunnen worden, ook. Het bedrijf zou momenteel in gesprek zijn met de Goldman Sachs Group om ook grotere bedragen te laten spreiden. Die spreiding zou over een aantal maanden lopen en wel met een kleine meerkost.

Beschikbaarheid

Aangezien de functie momenteel in de interne testfase zit, zal het mogelijks nog even duren voor je hem zal kunnen gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business