Nieuws

iOS 16.3.1-update breekt Google Foto’s

Google Fi
Gebruikers die de iOS 16.3.1-update op hun toestellen installeerden, melden dat Google Foto's plots niet meer werkt. Andere Google-apps werden niet door de problemen getroffen.

Google Foto’s lijkt te clashen met de nieuwe iOS-versie. Gebruikers melden via sociale media dat de galerij-applicatie crasht na het installeren van iOS 16.3.1. Zodoende kunnen foto’s en video’s van de Foto’s app dus niet gemakkelijk via iOS worden benaderd. Via de browser kun je nog wel steeds alle foto’s en video’s benaderen via photos.google.com.

Het probleem lijkt slechts een beperkte groep gebruikers te treffen. Op de TechPulse-redactie werkt de Foto’s-app zonder problemen. Momenteel is nog onbekend wat het probleem met de Foto’s-app veroorzaakt. De update die Apple uitbracht bevat alvast geen grootschalige wijzigingen; volgens de release notes van iOS 16.3.1 werden een reeks bugs opgelost en beveiligingsproblemen getackeld.

Update voor Foto’s onderweg

Het probleem doet zich intussen enkel voor in de Foto’s-app van Google. Google Drive, Maps, Gmail en andere G Suite-apps werken probleemloos. Lang zal het probleem in de galerij-app ook niet meer aanhouden. Google-woordvoerder Michael Marconi bevestigde tegenover The Verge bekend te zijn met het probleem. Momenteel werkt het bedrijf aan de uitrol van versie 6.23.1 van Google Foto’s.

Gebruik je de Google-gallerij op je iPhone en heb je iOS 16.3.1 nog niet geïnstalleerd? Houd dan vooralsnog de installatie van de update af. Installeerde je de update reeds op je iPhone? Check de komende uren en dagen dan regelmatig de updatepagina van de App Store voor een update van Foto’s.

Beveiligingslek in Safari

Wacht tegelijk ook niet te lang met het installeren van de iOS 16.3.1 of iPadOS 16.3.1-update. Apple meldt namelijk dat het een beveiligingslek (CVE-2022-23529) in Safari heeft gedicht. Dit lek staat toe dat kwaadwillenden met het aanroepen van een specifieke JavaScript-library vanop afstand code kunnen uitvoeren op de iPhone of iPad. Het lek bevindt zich overigens ook in macOS, en wordt daar met de macOS Ventura 13.2.1-update gedicht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business