Nieuws

Nieuwe CEO moet Twitter stabiele toekomst geven

Twitter
Elon Musk is van plan een nieuwe CEO aan te stellen bij Twitter. Hij wil het bedrijf eerst verder stabiliseren en binnenkort de macht overdragen.

Musk liet in zijn kaarten kijken op de World Government Summit in Dubai, waar hij sprak tijdens een videocall. Opvallend is dat Musk zich eerder deze maand al liet ontvallen dat Twitter op het randje van het faillissement hing. Dat zou nu niet langer het geval zijn. Op dit moment zou het sociale medium break-even draaien.  

Onder meer met extra opties binnen het Twitter Blue-abonnement, en de verificatie-vinkjes, wil Musk voor extra inkomsten zorgen. Bovendien wil Twitter content creators over de streep trekken voor een betalend abonnement, om te kunnen delen in de advertentie-inkomsten. 

Twitter had het zwaar 

De techgoeroe voegde er nog aan toe dat Twitter het de voorbije drie maanden “extreem zwaar gehad heeft”. Het feit dat Musk ook nog de dagelijkse leiding bij Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX op zich nam, speelde hem parten. Hij beseft naar eigen zeggen dat hij te veel hooi op zijn vork genomen heeft. “Ik zou niemand die last toewensen”, tweette hij nog. 

Ook de aandeelhouders van Tesla zouden opgelucht ademhalen als de dagelijkse leiding overgedragen wordt. Zij vinden dat Musk te veel tijd besteedt aan het socialmediaplatform. Musk heeft immers ook miljarden aan Tesla-aandelen verkocht om zijn aankoop van Twitter mogelijk te kunnen maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business