Nieuws

Twitter Blue vereist voor tweestapsverificatie met sms-code 

Twitter Blue
Wie binnenkort veilig wil inloggen op Twitter via tweestapsverificatie per sms, zal daarvoor moeten betalen. Het wordt een onderdeel van Twitter Blue.

Twitter-gebruikers zijn er – begrijpelijk – niet over te spreken dat Elon Musk en co. een beveiligingsfeature als tweestapsverificatie (2FA) per sms achter de betaalmuur steken. Nochtans heeft Twitter de beslissing definitief gemaakt: vanaf 20 maart kan je bij het inloggen geen gebruik meer maken van tweestapsverificatie via sms. Enkel wie een Twitter Blue-abonnement heeft, zal de functionaliteit behouden.

Twitteraars die de functie momenteel gebruiken (en niet willen upgraden naar Twitter Blue), krijgen 30 dagen de tijd om ze uit te schakelen of aan te passen. 2FA verdwijnt wel niet helemaal: via een authenticatie-app of fysieke beveiligingssleutel kan je als gratis gebruiker wel nog beveiligd inloggen.

Twitter Blue tegen misbruik

Hoewel het al even geweten is dat Musk en de zijnen naarstig op zoek zijn naar nieuwe manieren om inkomsten te genereren bij Twitter (zoals gele vinkjes en de API), luidt de officiële uitleg dat er te vaak misbruik gemaakt wordt van het inloggen via sms-code. “Het is historisch gezien een populaire manier om veilig via 2FA in te loggen op Twitter. Helaas moeten we ook vaststellen dat de tweestapsverificatie via telefoonnummers misbruikt wordt door mensen met slechte bedoelingen. Daarom behouden de functie straks voor aan Twitter Blue-abonnees”, klinkt het. 

De reacties op de beslissing zijn ronduit negatief. De Twitter-community vindt het een brug te ver dat Twitter wil laten betalen om veiliger in te loggen op het platform.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business