Nieuws

Arlo-camera’s behouden dan toch cloudopslag

Arlo camera
Begin dit jaar raakte bekend dat Arlo-camera's heel wat functies zouden verliezen. Het bedrijf komt er nu op terug.

Aan het begin van het jaar geraakte bekend dat ze bij Arlo een aantal veranderingen wilden doorvoeren. Daardoor verloren een aantal slimme camera’s hun software-ondersteuning en mogelijkheid om beelden in de cloud op te slaan. Het bedrijf komt nu terug op die beslissing: ook oude camera’s genieten nog wel een tijdje van cloudopslag en de laatste software-updates.

De beslissing geldt voor alle Arlo-camera’s. Ook wordt de ondersteuning flink uitgebreid: het merk was van plan om de cloudopslag vanaf 1 januari 2024 onmogelijk te maken. Die zogenaamde ‘end-of-life’-datum (EOL) wordt niet afgeschaft, maar wel flink verlaat. De Arlo Pro 2 zal nu nog tot in 2025 beelden naar de cloud kunnen uploaden. Tot een jaar daarna zou de camera veiligheidsupdates moeten krijgen. Je zou ook nog kleine reparaties aan je toestel kunnen krijgen.

Huidige Arlo-gebruikers

De beslissing werd bekendgemaakt via het Twitter-account van Matthew McRae, CEO bij Arlo. Hij maakt bekend wat de veranderingen precies inhouden. Opmerkelijk is dat hij het daar heeft over mensen die nu al de zevendaagse cloudopslag gebruiken –  of de veranderingen dan ook van toepassingen zijn op camera’s die nieuw verkocht worden, dat zegt McRae er niet bij.

Het grootste probleem voor heel wat gebruikers was namelijk dat ze een beveiligingscamera gekocht hadden waarbij gratis cloudopslag gebundeld zat. Voor heel wat mensen was deze handige manier van opslag dé reden om een Arlo-camera aan te schaffen. De plotselinge beslissing om deze cloudopslag te schrappen zette dan ook veel kwaad bloed bij klanten van het merk.

Nu Arlo ommekeer maakt zullen de camera’s dus iets langer in dienst kunnen blijven. Zelfs wanneer een camera volledig is afgeschreven en geen toegang meer heeft tot de cloud kan je hem blijven gebruiken: via een Arlo Base Station kun je nog wel lokaal video’s opslaan, ongeacht of je camera nog veiligheidsupdates krijgt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business