Reviews

Arlo Go 2: Beveilig letterlijk alles

Arlo Go 2 review
Voordelen
Overzal inzetbaar
Connectie via 4G
Ook in het zwart verkrijgbaar
Nadelen
Batterijduur minder dan verwacht
Niet mogelijk om beelden op SD-kaart in de app te bekijken
Aanbevolen prijs: €269,99 euro
Totaalscore 8
De Arlo Go 2 is een zeer handige camera om op te stellen op remote plaatsen. Zo beveilig je letterlijk alles wat je maar kan verzinnen.

Na de Arlo Go heeft het securitymerk sinds dit voorjaar een opvolger klaar: de Arlo Go 2. Deze camera heeft uiteraard nog steeds de nadruk op “Go” maar heeft toch een aantal verbeteringen tegenover zijn voorganger.

Arlo Go 2: specificaties

  • Videoresolutie: 1080p
  • Videoformaat: H.264
  • Digitale zoom: 12x
  • Audio: speaker & microfoon (2 way)
  • Nachtzicht: LED’s kunnen tot 20 meter ver licht geven
  • Connectiviteit: WiFi & 4G (indien beschikbaar)
  • Batterij: 13,000 mAh oplaadbare batterij
  • Prijs: 299 euro

Design

De eerste generatie van de Arlo Go dateert van 2018. Het werd dus tijd voor een update. De Arlo Go viel toen op omwille van zijn klein design, een kleine vierkante securitycamera met een korte bump achteraan maar bijvoorbeeld geen LED’s voor nachtzicht. Dat design is nu dus radicaal anders en ligt in lijn met onder andere de Arlo Ultra. Dat betekent dus dat de Arlo Go 2 een stuk groter is dan zijn voorganger. Zo is de Go 70mm diep en de Go 2 120mm diep.

Dat grotere design maakt hem misschien minder “Go” maar dat hoeft op zich helemaal geen probleem te zijn, zo blijkt uit onze tests. Het grote voordeel aan dat nieuwe uiterlijk is dat je de Arlo Go 2 perfect kan combineren met je bestaande accessoires van het merk.

Leuk ook aan dit vernieuwde model is het feit dat hij ook beschikbaar is in het zwart. De meeste securitycamera’s hebben een witte kleur om wat meer op te vallen, soms wil je dat echter niet. Dat kan veiligheidsredenen hebben maar het oog wil natuurlijk ook wat. Een witte camera op een rode baksteen oogt bijvoorbeeld minder mooi dan een zwarte maar dat is natuurlijk persoonlijk. In ieder geval geeft Arlo je nu de keuze en dat is een pluspunt.

Installatie

Net zoals bij andere Arlo-camera’s is ook de installatie van deze Go 2 heel eenvoudig. Arlo levert in de doos handige en beknopte installatie-instructies. Wie nog geen Arlo in huis heeft zal voor de Go 2 ook geen extra hub moeten aankopen, dat is een voordeel voor je portemonnee maar heeft als nadeel dat je deze camera niet kan koppelen met bijvoorbeeld Apple HomeKit.

Bij installatie koppel je de camera wel gewoon met de bestaande Arlo-app en je bent vertrokken. Van daaruit kan je alle mogelijke instellingen beheren enzovoort. De herlaadbare batterij kan je heel gemakkelijk uit de camera halen en als je een tweede batterij hebt liggen kan je meteen weer verder. Click & play zullen we maar zeggen.

De SD-kaart kan je er gemakkelijk insteken of uit halen.

Arlo Go 2 in gebruik

Na installatie is het tijd om je camera eindelijk in gebruik te gaan nemen. De Arlo Go 2 zou geen Go 2 zijn als je hem niet zomaar overal kon installeren. Daarom heeft Arlo de camera voorzien van netwerkmogelijkheden via 4G. Als er in jouw regio een provider is die compatibel is met de camera kan je de Go 2 letterlijk overal ophangen. Ga je bijvoorbeeld op reis met de mobilhome of met de tent en laat je graag je spullen beveiligd achter? Neem de Arlo Go 2 dan gewoon mee en hang hem op in een boom of struik, door het 4G-netwerk (indien beschikbaar) kan je beelden opslaan in de cloud (via Arlo Secure) en overal vanop je smartphone de beelden raadplegen.

Om alles uit je camera te halen is een Arlo Secure-abonnement wel aangeraden. De kostprijs per maand hangt af van het aantal camera’s dat je in huis haalt. Voor 2,99 euro per maand heb je toegang tot Secure-opties voor één camera. Je krijgt dan ondersteuning voor één toestel, kan je opnames opslagen in 2K en heb je toegang tot je videogeschiedenis tot 30 dagen. Voor 9,99 euro heb je al deze opties voor een onbeperkt aantal camera’s en voor 14,99 euro komt daar nog 12 maanden extra hardwaregarantie bij. Je bent echter niet verplicht om een abonnement te nemen als je je beelden wilt opslaan, de Arlo Go 2 heeft een SD-slot dus je kan ook perfect je eigen geheugenkaart gebruiken.

Helaas moet je er dan ook rekening mee houden dat je geen toegang hebt tot alle slimme functies van je beveiligingscamera. Het Arlo Secure-abonnement geeft je namelijk ook toegang tot activiteitenzones die je kan instellen, meldingen bij beweging, meldingen bij pakketjes, dieren of mensen en interactieve meldingen. Niet iedereen heeft hier nood aan maar geven het wel graag mee want het maakt je camera wel in één klap een stuk functioneler.

Nu ook beschikbaar in het zwart.

De batterij

Eén belangrijk onderdeel van een draadloze camera is natuurlijk de batterij. De Arlo Go 2 heeft een 13,000 mAh grote batterij. Helaas konden we op voorhand maar weinig informatie terugvinden over de batterijduur van deze camera. Het komt er eigenlijk op neer dat de batterijduur sterk afhangt van de features die je wil gebruiken. Tijdens onze testperiode hebben wij de Arlo Go 2 uitgebreid getest, dat wil zeggen dat alle functies aanstonden om zoveel mogelijk te ervaren. In de praktijk ging de batterij van de camera dan een maand of anderhalve maand mee. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de LED’s uit te schakelen, die gaan dan niet aan wanneer er iemand voorbij komt maar ze besparen wel op batterij.

Is deze securitycamera iets voor jou?

De vraag is nu natuurlijk of we deze camera aanraden om aan te kopen. De Arlo Go 2 is een zeer degelijke camera, de app werkt goed, het beeld is helder en je hebt toegang tot de speaker en microfoon (zowel de eigenaar als de bezoeker). De camera is van voldoende LED’s voorzien waardoor de lampjes je ook wat extra zicht geven als je bijvoorbeeld langs achter aankomt. Toch moet je er ook rekening mee houden dat een Arlo Secure-abonnement hier eigenlijk niet mag ontbreken, je wil immers toch alle features van je camera kunnen gebruiken? Reken dan op een 3 tot 10 euro per maand extra.

De aanwezigheid voor 4G-ondersteuning maakt van de Go 2 natuurlijk een zeer interessante camera. Ben je aan het verbouwen, ga je kamperen of wil je gewoon vanachter in de tuin beeld hebben? Het kan allemaal zonder dat je daar WiFi voor nodig hebt. Voor dit soort situaties is de Arlo Go 2 zeker en vast een aanrader, als je op zoek bent naar een securitycamera die dichtbij huis (via WiFi) zal hangen dan zijn er momenteel goedkopere alternatieven bij Arlo of bij andere merken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business