Nieuws

Disney wil minder vaak nieuwe films en series uitbrengen

Disney Plus
© Disney
De series van Marvel en Star Wars volgen elkaar in sneltempo op. Té snel, als je het aan Disney zelf vraagt.

Disney wil minder vaak films uitbrengen. De afgelopen tijd volgen de Disneyfilms en -series elkaar in snel tempo op. Stuk voor stuk vulden ze de afgelopen maanden de catalogus van Disney Plus op. Dat snelle tempo lijkt echter nadelig te zijn voor de populariteit van een aantal producties. Reden genoeg voor Disney om het releaseschema te herzien. Dat de snelheid wat omlaag gaat, horen we ook van CEO Bob Iger en Kevin Feige, die voor Marvel de beslissingen maakt.

Inmiddels verschijn de Marvel-films en Star Wars-series zo snel achter elkaar dat het moeilijk wordt om bij te blijven. Dat merkt men ook bij Disney, waar het besef dat men zijn content beter moet cureren ondertussen is ingedaald. Het kost namelijk heel wat geld om een nieuwe film in te blikken en te promoten. Momenteel volgen de films en series elkaar zo snel op dat de populariteit eronder lijdt: nog voor iedereen de nieuwste Marvel-film of -serie gezien heeft, komt de volgende al uit. Zo verliezen heel wat producties een groot aantal kijkers.

Ook Marvel-topman Kevin Feige ziet dat. De snelheid waarbij Disney+-shows worden uitgebracht moet dus omlaag. Op die manier zouden investeringen in nieuwe producties de kans moeten krijgen om te renderen.  

Marvel: fase vijf

Wat Marvel betreft: daar zijn ze net aan de ‘vijfde fase’ begonnen. ‘Ant-Man and the Wasp: Quantumania’ is momenteel in de cinema te zien en zal over enkele weken ook naar Disney Plus komen. Daarna zou de Marvel-releasetrein vaart moeten minderen.

Dat wil ook zeggen dat bepaalde producties uitgesteld kunnen worden. Dit jaar zijn we al zeker van seizoen twee van Loki en minstens een nieuwe serie met Samuel L. Jackson als Nick Fury: Secret Invasion. Andere series zoals Ironheart en Echo zouden naar verluid al volledig ingeblikt zijn en liggen klaar om op Disney Plus te verschijnen. Toch is het onzeker of de series dit jaar nog zullen verschijnen: om strategische reden kan Disney ervoor kiezen de release nog even uit te stellen. De kans is groot dat dit dan ook gebeurt.

The Mandalorian op Disney Plus

Op zoek naar iets nieuws om te kijken? Je kan alvast de eerste twee seizoenen van The Mandalorian opnieuw bekijken. Op 1 maart verschijnt het volgende seizoen van de populaire serie namelijk op Disney Plus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business