Nieuws

Polar deelt algoritmen met partners, waaronder Casio

Casio Polar
Polars software en algoritmen duiken binnenkort ook in andere slimme horloges op. Casio is als eerste aan de beurt.

Polar Electro, gekend van slimme horloges zoals de Polar Pacer en Polar Ignite 3, maakt bijzonder nieuws bekend. De software en algoritmen in de slimme horloges van het merk werden ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek. Doorgaans worden deze gegevens goed afgeschermd, maar Polar wil een andere toer opgaan: het wil zijn softwareoplossingen en algoritmen delen met andere fabrikanten. De eerste die daarvan kan profiteren is horlogemaker Casio.

Algoritmen delen met partners

Polar biedt op zijn apparaten een volledig 360-graden ecosysteem. Dit houdt in dat alle apps, services en metingen op elkaar kunnen inspelen en aan elkaar gekoppeld zijn. Met Polar ben je dus niet afhankelijk van externe software en algoritmen. Het bedrijf deelt deze gegevens nu met partners. In combinatie met allerlei API’s en SDK’s die nu al beschikbaar zijn kan zo verder gebouwd worden op de Polar-software.

Sander Werring, CEO bij Polar, laat merken dat hij trots is op de primeur: “Onze missie is om iedereen, overal, in staat te stellen een gelukkiger en gezonder leven te leiden door middel van bruikbare begeleiding, en deze samenwerking met Casio is de eerste stap om nog sneller in die richting te groeien”. Het is de eerste keer dat een smartwatchfabrikant algoritmen en andere data deelt.

Powered by Polar

Slimme horloges die gebruik maken van de Polar-algoritmen zijn te herkennen aan door een vermelding aan het merk: “Powered by Polar” zal er op de doos staan. Casio’s nieuwste G-Shock-model, de G-SQUAD GBD-H2000, zal het eerste sporthorloge van een andere fabrikant met Polar-software zijn.

Voor andere horlogefabrikanten kan Polars beslissing eveneens gunstig uitvallen. Willen die bedrijven een slim horloge of activiteitstracker op de markt brengen? Dan kunnen ze voor de software aankloppen bij Polar. Voorheen hadden fabrikanten geen andere optie dan tijd en geld vrij te maken en een onderzoek te laten uitvoeren. Nu kunnen algoritmes voor slaap, training en activiteit opgevraagd worden bij Polar, zonder dat er onderzoek aan te pas komt.

activity trackerbusinesscasiofitnesspolarslimme horlogeswearables

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen