Reviews

Polar Ignite 3 review: sporten in stijl

Polar Ignite 3
Voordelen
Stijlvol en dun
Tjokvol trainingsondersteuning en sensoren
Batterij gaat 3-4 dagen mee
Nadelen
Display minder leesbaar bij fel zonlicht
Wake-functie van display reageert soms traag
GPS niet heel nauwkeurig
Aanbevolen prijs: €329
Waar te koop?

Polar Ignite 3 - Montre fitness et bien-être, GPS, Analyse du sommeil, Écran AMOLED, Bracelet d'activité 24h/24, Fréquence cardiaque, Séances d'entraînement personnalisées, Guidage vocal en temps réel

Last Amazon price update was: 22 juni 2024 13:24 13:24
Totaalscore 8
Wie op zoek is naar een smartwatch dat focust op sporten, kan de Ignite-serie van Polar overwegen. Wij droegen de Polar Ignite 3 enkele weken rond onze pols en gingen na hoe het slimme horloge presteert.

Met zijn Ignite-serie benadert Polar niet alleen maar fanatieke sporters, maar ook wie op zoek is naar een slim horloge voor elke dag, dat na de werkuren perfect dienstdoet als sport- en gezondheidsmonitor, met de belangrijkste functies die we van Polar gewend zijn.

Design en display

Opvallend is dat de Polar Ignite 3 een elegant design heeft en met zijn 9,5 mm dunner is dan de oudere trainingshorloges van het merk zelf of van concurrenten als Garmin. De slanke smartwatch is zo beter te dragen onder normale kledij, zodat het ook gewoon mooi en verzorgd voor de dag komt. Daarvoor heeft Polar zich wat laten inspireren door andere horlogefabrikanten en zo combineert de fabrikant vorm met functionaliteit. Het Polar-logo is enkel vanuit een bepaalde hoek duidelijk zichtbaar. De ronde, roestvrijstalen horlogekast meet in doorsnee 43 mm. De schermrand blijft met ongeveer 4 mm (buitenste rand van de horlogekast niet meegerekend) wel vrij groot. Zo gaat er een beetje schermruimte verloren, al is dat zeker geen groot punt van irritatie.

Het hoogwaardige amoleddisplay maakt indruk dankzij z’n mooie kleurverzadiging en prima helderheid. Kijk je echter niet onder de perfecte hoek, dan kan fel zonlicht er wel voor zorgen dat je even wat langer naar het horloge moet kijken of het moet kantelen om gegevens af te lezen. Bij dagdagelijks gebruikt heeft de Polar Ignite 3 geen always-ondisplay, want dat zou de batterijduur zwaar naar beneden halen. Het merk voorziet wel de optie om het scherm, enkel tijdens het sporten, wel altijd actief te laten. Daarbuiten activeer je het display door met je pols te draaien, al werkt dat niet altijd even goed. Het gebeurde regelmatig dat we op de fysieke knop links (die ook als back-toets functioneert) moesten drukken om het scherm te activeren. Dit euvel lijkt zich vooral voor te doen als het scherm een tijdlang niet actief was. De fysieke knop kreeg zo onze voorkeur. Dat went op zich wel, maar de bewegingssensor in het horloge had dus wat scherper mogen reageren.

Tijd om te sporten

Het spreekt voor zich dat de Polar Ignite 3 een stappenteller heeft en een gps-module die je afgelegde afstand weergeeft, net als je calorieverbruik. Al die gegevens vind je dan ook netjes terug in de hoofdmenu’s en in de bijhorende Polar Flow-app voor je smartphone. Centraal staan de sportprofielen. Wil je een activiteit starten, dan druk je vanop het begin scherm op de fysieke terug-toets. Daar kan je dan kiezen uit de 14 standaardprofielen, waaronder hardlopen, fietsen, groepsles, krachttraining en zwemmen. Verrassend voor een horloge in deze prijscategorie is dat Polar wel heel erg in detail je zwemgedrag kan meten, gaande van je slagen en zwemstijl, en met het onderscheid tussen sporten in zwembaden en open water. Via de Polar Flow-app kan je in totaal 100 profielen voor sportactiviteiten terugvinden en je kan er tot 20 tegelijkertijd beschikbaar houden.

Het mag dus duidelijk zijn dat de Polar Ignite 3 een stuk verder gaat dan andere slimme horloges met sportfuncties in deze prijsklasse. Het merk biedt zelfs de mogelijkheid om een trainingsprogramma op maat samen te stellen. Zo kan je je bijvoorbeeld perfect voorbereiden op de specifieke omstandigheden van een aankomende loopwedstrijd, of dat nu 10 km is of een marathon. Nieuw voor Polar is de Fitspark-app. Die maakt gebruik van metingen en gegevens die al geregistreerd werden om een dynamische work-out samen te stellen die je zo goed mogelijk ondersteunt in je doelen. Het is een leuke extra die de ervaring nog wat persoonlijker maakt. Onder de activiteiten vind je met de fysieke knop ook Serene terug. Die functie maakt je helemaal ‘sereen’ met ontspannende ademhalingsoefeningen, ideaal voor de middagpauze op het werk.

Sensoren en batterij

De hartslagmeter in de Polar Ignite 3 is dezelfde als die in de nieuwste Vantage-modellen. Je kan er dus prat op gaan dat de registratie bijzonder accuraat is en de sensoren tot de top van de markt behoren, want het gaat immers nog altijd om Polar. Verder kan de Polar Ignite 3 ook slaapanalyses uitvoeren. Zo kom je meer te weten over de verschillende fases van je slaap, hun duur en de algemene kwaliteit van je nachtrust. Dat de fabrikant mee stapt in die populaire trend bij smartwatches en trackers, kunnen we alleen maar toejuichen. De Nightly Recharge-statistiek is wel iets dat we nog niet eerder terugzagen bij een smartwatch. Die gegevens vertellen welk effect je slaap gaat hebben op je fitheid overdag. Knap. Wordt ook nog gemeten: de maximale zuurstofopname van je bloed (VO2-max).

Veruit de minst goede sensor is de gps. Hoewel de afwijkingen niet te drastisch zijn, zal wie exacte afstanden en parcours zoekt, toch wat teleurgesteld worden. Over de batterij zijn we dan wel weer te spreken. Die hield het zo’n drie tot zelfs vijf dagen vol, afhankelijk van hoe vaak we gingen sporten en of de gps-modus ingeschakeld was.

Eindoordeel

Met de Ignite 3 kijkt Polar harder dan ooit naar sportievelingen die hun Polar ook gewoon tijdens de werkweek willen kunnen dragen, zonder op te vallen. De Polar Ignite 3 is een stijlvolle smartwatch geworden die tegelijkertijd op en top Polar gebleven is. De respons bij het activeren van het scherm is soms wat traag en de gps is niet heel accuraat, maar dat wordt makkelijk overstemd door de vele troeven van de Ignite 3.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business