Nieuws

Videodeurbelbedrijf Ring krijgt nieuwe CEO

Ring Doorbell - 2
Ring, het videodeurbelbedrijf, krijgt een nieuwe CEO. Jamie Siminoff zet een stap terug en gaat voort als Chief Inventor voor het bedrijf.

Ring, het bedrijf achter de eerste videodeurbellen, krijgt een nieuwe CEO. Jamie Siminoff, het huidige bedrijfshoofd en oprichter van het bedrijf, maakt dat via een blogpost bekend. Een opvolger werd gevonden in Elizabeth Hamren, voormalige COO bij Discord.

Dat Siminoff afscheid neemt als CEO van het videodeurbelbedrijf, wil niet zeggen dat hij er vertrekt. Integendeel: de huidige CEO ziet zijn rol veranderen naar die van ‘Chief Inventor’. Uitvindingen bedenken, zo klinkt het uit de blogpost, is nog steeds een passie. Siminoff doet een stap achteruit om die passie opnieuw te vinden en neemt daarbij geen afscheid van Ring. Ook bedankt hij de vele klanten van Ring – ‘neighbors’ – voor de steun en feedback die ze aan het bedrijf gaven. Leuk detail: kocht je een Ring-deurbel, dan stond het e-mailadres van Siminoff op de doos.

Bij Ring lijkt de transitie eerder vlot te verlopen, al kan dat zijn omdat het team al langer op de hoogte is van de ontwikkeling. De zoektocht naar een nieuwe CEO is dan ook al aan de gang sinds juni. Elizabeth Hamren zal naast Ring ook CEO van Blink, Amazon Key en Amazon Sidewalk worden. Toen Amazon in 2018 wilde concurreren met het Nest-systeem van Google kocht het Ring op. Dat is meteen de reden dat Hamren ook CEO wordt bij een aantal Amazon-namen.

Hobbelig parcours

Ring heeft niet altijd een vlekkeloos parcours afgelegd. Meer dan eens werd het bedrijf op de vingers getikt omdat de software voor de deurbellen niet voldoende beveiligd was. De verbinding tussen router en deurbel was op een bepaald moment zo ondermaats dat een beginnende hacker er je wifi-wachtwoord mee kon achterhalen. Op andere momenten kwam de fabrikant dan weer in het nieuws omdat het bedrijf zou samenwerken met overheidsdiensten in de VS, zonder medeweten van de gebruikers. Toen aan het licht kwam dat het bedrijf partnerships had lopen met maar liefst 600 politiezones kwam daar flink wat kritiek op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business