Nieuws

WhatsApp laat gebruikers kiezen wanneer groepschats vervallen 

whatsapp
Beeld via Canva
Meta test een functie voor WhatsApp waarmee gebruikers zelf kunnen instellen wanneer een oude chatgroep (automatisch) mag verdwijnen.

Je kent het wel: je wordt voor een eenmalige gebeurtenis toegevoegd aan een WhatsApp-groep. Vervolgens blijft dat groepsgesprek in je gesprekkenlijst staan en bots je er na x-aantal tijd nog eens op, terwijl je niet meer wist dat die groep er nog was. ‘Expiring Groups’ is een experimentele feature die zulke groepchats automatisch opruimt. WaBetaInfo spotte ze in een bèta van de iOS-versie van WhatsApp. 

Op de screenshot die WeBetaInfo deelde, is te zien hoe er binnen de instellingen van een groep de optie Expiring Groups te zien is. Die kan je dus aan- of uitzetten per groepsgesprek. In het menu dat dan verschijnt, kan je de tijdsduur instellen en de chat laten verdwijnen na een dag, een week of een specifiek door de gebruiker gekozen periode.

WhatsApp opgeruimd houden

Goed om te weten is dat de testfeature ook toelaat om zo’n vervaldatum weer te verwijderen als je van gedachte veranderd bent en de chat toch wil bewaren. Zulke deadlines gelden trouwens alleen voor de gebruiker zelf. Andere deelnemers aan het groepsgesprek kunnen op hun beurt zelf uitmaken of ze de chat willen behouden.

Om vergissingen te voorkomen, zal WhatsApp je trouwens altijd eerst een melding sturen wanneer de tijd is aangebroken om een groep op te ruimen. Als de experimentele feature er komt, kan die samen met verdwijnende berichten wel een handige extra zijn om je chatlijst netjes te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business