Yahoo moet drastisch kosten verminderen. Volgens bronnen van de Wall Street Journal gaat de zoekmachine daarom dinsdag bij de presentatie van de kwartaalresultaten extra ontslagen en andere besparingsmaatregelen bekendmaken. Het aantal ontslagen is voorlopig onbekend, maar zou volgens de krant hoger liggen dan de duizend banen die het bedrijf in januari al wilde schrappen. In […]


Yahoo moet drastisch kosten verminderen. Volgens bronnen van de Wall Street Journal gaat de zoekmachine daarom dinsdag bij de presentatie van de kwartaalresultaten extra ontslagen en andere besparingsmaatregelen bekendmaken.

Het aantal ontslagen is voorlopig onbekend, maar zou volgens de krant hoger liggen dan de duizend banen die het bedrijf in januari al wilde schrappen. In totaal werken er ongeveer 14.300 mensen bij Yahoo.

Aan managers is gevraagd om het budget met zo’n vijftien procent te verminderen, gelijktijdig met het schrappen van een aantal externe medewerkers.


Volgens de Wall Street Journal is de besparingsoperatie niet enkel het gevolg van de huidige crisis. Een jarenlange terugval ten opzichte van internetspelers zoals Google, Facebook en MySpace is evenzeer een oorzaak. Daarbij komt nog de mislukte overnamepoging door Microsoft en de samenwerking met Google die op een antitrustonderzoek uitdraaide.