Nieuws

Meeste Twitter-gebruikers stoppen snel

Zestig procent van de Twitter-gebruikers – ook wel tweeters genoemd – geeft na een maand al de brui aan zijn microblog. Het sociale mininetwerk kent een ongekende groei, maar al die nieuwe gebruikers zijn geen blijvers.

Dat blijkt uit een onderzoek van enquêtebureau Nielsen. Het percentage Tweeters dat daadwerkelijk de site blijft gebruiken ligt met veertig procent erg laag. Dat is veel lager dan Facebook en Myspace, die zeventig procent scoren. Zelfs toen deze sociale netwerken bekend werden, bleven gebruikers naar de site terugkomen.

Grote sterren
Twitter groeit wel onvoorstelbaar hard. Vergeleken met de cijfers van vorig jaar steeg het aantal Twitter-bezoekers met zevenhonderd procent. Dat komt waarschijnlijk door de grote media-aandacht voor het sociale netwerk.

Sterren zoals Aston Kutcher, Shaquille O’Neil en Oprah Winfrey hebben een Twitter-account. Het netwerk kwam deze maand ook meerdere keren in het nieuws, bijvoorbeeld na de mediastorm rond Amazon. Toen deze online winkel boeken met homothema’s als ‘adult literature’ klasseerde, verspreidde de verontwaardiging daarover zich eerst op Twitter.

Deze week haalde Twitter samen met Facebook opnieuw de kranten, als illustratie bij de paniek over de varkensgriep.

Vluchtig
“Twitter zal het erg moeilijk hebben om nieuwsgierige nieuwe bezoekers aan zich te binden”, legt David Martin, onderzoeker bij Nielsen uit. Ook volgens analisten bij Technology Business Research zijn er geen eenvoudige oplossingen voor het probleem.

“Twitter is erg vluchtig”, vertelt Ezra Gottheil, een van die analisten. “De charme van Twitter is juist dat je snel een kort berichtje plaatst. Maar wanneer je echt druk bezig bent, kom je niet aan twitteren toe.”

Wordt Twitter dan toch een nieuwe mediahype, die er binnen enkele jaren verlaten bij ligt, zoals Second Life nu? De toekomst zal het uitwijzen, maar momenteel ziet het er niet rooskleurig uit. 

businessitprofessionalmicroblognieuwssociale netwerk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals