Fedora 11 krijgt Exchange

De elfde release van Red Hats Fedora-project krijgt een technologie waarmee eender welk e-mailprogramma standaard toegang heeft tot Microsoft Exchange.

Fedora 11 wordt verwacht op 9 juni en bevat Openchange. Dat is een openbron implementatie van Microsofts Messaging Application Programming (Mapi).

Mapi is het protocol waarmee Exchange communiceert met Outlook. Openchange implementeert het in de vorm van de ‘libmapi’-bibliotheek, die werd ontworpen om in elke e-mailclient te passen.

Volledige functionaliteit
“Door de libmapi-bibliotheek kan openchange software als Thunderbird, Evolution, Kmail en andere openbronprogramma’s de volledige Mapi-functionaliteit gebruiken”, klinkt het op de Fedora Team blog. Dat omvat het versturen van berichten, gedeelde kalenders, adressenbestanden, openbare mappen, notities en taken.

Fedora’s eigen e-mailclient Evolution heeft al wel een zogenaamde ‘Exchange connector’. Die is echter heel gevoelig voor veranderingen op de Exchange-server. Openchange moet daarom die beperkingen omzeilen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business