Nieuws

Tech Data biedt nu ook leasingformule

Bedrijven willen steeds vaker een grote IT-investering op termijn betalen in plaats van meteen het hele bedrag te betalen. Leasingformules worden dan ook steeds vaker toegepast. Sinds kort kunnen resellers ook via Tech Data leasing aanbieden aan hun klanten.

Om dit mogelijk te maken, sloot Tech Data een overeenkomst met ING Lease. “We ontwikkelden een heel eenvoudige tool waarmee onzepartners een leasing offerte kunnen uitwerken voor hun klanten,” zegt credit control manager Liesbeth De Bruyn van Tech Data. Via de calculatortool op My Tech Data kan een reseller een leasing offerte aanmaken. Tech Data speelt die door aan ING Lease en binnen de drie dagen weet de resellers of zijn klant kredietwaardig is. ING Lease stuurt het contract naar de klant en de reseller stuurt zijn factuur naar ING Lease. “Deze hele cirkel duurt maximaal drie weken,” zegt Tim Vanden Abeele van ING Lease. “Zekerheid krijgen dat je factuur binnen de maand betaald wordt… Geef toe dat dat goed nieuws is.”
Volgens Vanden Abeele zullen resellers dank zij de leasingformule ook sneller kunnen verkopen. “Vandaag 20.000 euro op tafel leggen ofmaandelijkse 600 euro betalen, dat is een wereld van verschil. Dat bepaalt vaak of een klant toehapt of niet. Wie een aantrekkelijk leaseplan kan voorstellen, heeft een belangrijk concurrentievoordeel.”
 
Voor de reseller zijn er een aantal duidelijke voordelen: hij heeft zekerheid van snelle betaling, en moet zelf minder administratie verwerken. Bovendien kan de reseller inspelen op een reële vraag bij de eindklant. Voor het merendeel van deze klanten is IT geen core business, dus wil hij liever geen grote cash investeringen maken in IT-infrastructuur.
 
Aan het systeem zijn een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet het gaan om een contract van minstens 15.000 euro, waarvan 80% hardware is. De klant kan kiezen tussen een termijn van 36 of 60 maanden.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business