Alcatel-Lucents kwartaalresultaten verrassen in positieve zin. Het bedrijf maakte 14 miljoen euro winst. Daarbij is het wel geholpen door eenmalige inkomsten. De telecom- en netwerkinfrastructuurbouwer Alcatel-Lucent heeft dit kwartaal winst geboekt, tegen alle verwachtingen in. Analisten hadden op een verlies van 251 miljoen euro gerekend, maar het werd een winst van 14 miljoen. Het was […]


Alcatel-Lucents kwartaalresultaten verrassen in positieve zin. Het bedrijf maakte 14 miljoen euro winst. Daarbij is het wel geholpen door eenmalige inkomsten.

De telecom- en netwerkinfrastructuurbouwer Alcatel-Lucent heeft dit kwartaal winst geboekt, tegen alle verwachtingen in. Analisten hadden op een verlies van 251 miljoen euro gerekend, maar het werd een winst van 14 miljoen. Het was het eerste kwartaal met positieve resultaten in drie jaar.

In de nettowinst is wel de verkoop van de participatie in Thales verrekend. Die bracht Alcatel-Lucent 255 miljoen euro op. Dat is een eenmalige financiële meevaller, die zich in de komende kwartalen niet kan herhalen. Vorig jaar in dezelfde periode boekte het bedrijf 1.102.000.000 euro verlies.


De operationele winst, de opbrengst uit de normale activiteiten, is negatief. Er staat 130 miljoen euro operationeel verlies op de balans. Dat is gevoelig minder dan vorig kwartaal, toen er 326 miljoen operationeel verlies werd geleden.

Alcatel-Lucent is al flink verlieslatend geweest sinds Alcatel in 2006 Lucent Technologies overnam. Het bedrijf verloor 8,5 miljard. Ondertussen is er een plan om 2 miljard euro te besparen, onder meer door banen te schrappen. In België zouden daarvoor 153 banen moeten verdwijnen.