Nieuws

Siemens gaat voor unified communication via Amazon-cloud

Siemens Enterprise Communications voert een proefproject om spraakverkeer en unified communication aan te bieden via het Elastic Cloud Compute-platform van Amazon. Volgend jaar zou het eerste commerciële aanbod op de markt komen.

Met deze test speelt Siemens Enterprise Communications (SEC) in op de trend naar cloud computing. Cloud computing kan niet alleen dienst doen voor computerkracht en storage, maar dus ook voor connectiviteit en bijhorende software. “De bedoeling is om een soort ‘pay-as-you-go’-model aan te bieden voor VoIP en unified communication, en bijhorende diensten”, licht Stephan Moelans, managing director van SEC in België en Luxemburg, toe. Voorlopig gaat het om een test, al is er wel een roadmap voor een effectieve lancering. De commerciële uitrol zal echter pas volgend jaar in de VS gebeuren. De dienst draait op het Elastic Cloud Compute-platform van Amazon (EC2) en maakt gebruik van een soort virtuele SIP-server.

Siemens Enterprise Communications is een joint venture van Siemens en de Amerikaanse private equity-groep The Gores Group, die ook al actief was in de IT-bedrijven Real (nu: RealDolmen) en Sagem. In de wereldwijde markt van VoIP en spraaktelefonie is Siemens vandaag, naar eigen zeggen, de nummer twee na Avaya, maar vóór Cisco en Alcatel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business