Nieuws

Kleine landen voorop in glasvezelwedloop

 

Scandinavië en de kleinere Europese landen – maar niet België – staan het verst in de uitrol van glasvezelnetwerken voor ultrasnelle datacommunicatie. Dat blijkt uit een ranglijst van de FTTH Council Europe.

FTTH of fiber to the home houdt in dat hoogwaardige glasvezelnetwerken worden aangelegd tot bij de eindconsument, die daardoor toegang krijgt tot supersnelle surfsnelheden en nieuwe toepassingen zoals live videoverbindingen.

Uit het onderzoek van de FTTH Council Europe, dat gepresenteerd werd op een breedbandcongres in Parijs, blijkt dat Zweden de top 10 aanvoert van landen met de grootste FTTH-penetratie. Daar heeft al 10% van de gebruikers (bedrijven en consumenten) toegang tot FTTH-diensten. Daarna volgen Noorwegen, Slovenië, Andorra, Denemarken, IJsland, Litouwen, Nederland, Slowakije en Finland.

"De ranglijst toont duidelijk aan dat Scandinavië en de kleinere Europese economieën de top 10 blijven domineren", zegt Thomas Kallstenius van de FTTH Council Europe in een persbericht. Zweden, Noorwegen en Slovenië behouden de drie hoogste plaatsen, terwijl nieuwkomer Slovakije de plaats van Italië inneemt, dat de top 10 verlaat. Grote landen zoals Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn er nog niet in geslaagd de lijst binnen te komen. Ook ons land komt er niet in voor.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business