Nieuws

Avaya in laatste rechte lijn naar Nortel-overname

Avaya is opnieuw een stap dichter bij een definitieve overname van de enterprise-tak van het noodlijdende netwerkenbedrijf Nortel. Avaya is als beste keuze uit de veiling gekomen die rond de overname werd georganiseerd.

Avaya is bereid 900 miljoen dollar neer te tellen voor de overname van Nortel Enterprise Solutions. Daarnaast trekt het bedrijf ook nog eens 15 miljoen dollar uit voor een programma dat er op gericht is de Nortel-werknemers aan het bedrijf te binden. De overname is nog niet definitief: de rechtbank en toezichthouders in Canada en de Verenigde Staten moeten er nog hun finale akkoord op geven.
 
Naast Avaya had ook Siemens Enterprise Communications geboden op Nortel. Siemens wil zo zijn aanwezigheid in de Verenigde Staten versterken.
 
Nortel-partner Securelink is alvast tevreden met het nieuws. “Het is goed dat er eindelijk duidelijkheid komt," zegt Hans Van Erum van Securelink. "Potentiële Nortel-klanten waren heel terughoudend. De overname betekent dat we weer volop zaken kunnen doen.” Van Erum vindt de keuze voor Avaya ook een goede beslissing, omdat Avaya meer dan Siemens de gewoonte heeft nauw met zijn partners samen te werken. Hij ziet ook een grote complementariteit tussen Avaya en Nortel. “Avaya heeft geen switching business, dus zullen ze zeker blijven investeren in de producten van Nortel.”
 
Ook Belgisch Avaya-directeur Alain Huys wijst op het feit dat zowel Nortel als Avaya heel sterk channel-gericht zijn. “Beide organisaties kunnen veel van elkaar leren, en ook lokaal zal dit ons versterken.” Over details van de lokale implementatie van de overname is het uiteraard nog wachten op de definitieve goedkeuring door de Amerikaanse en Canadese instanties.
 
“Hoe sneller, hoe liever,” is de mening van channel manager Rudy Willems bij Nortel. “Samen worden we een bedrijf van 20.000 man, en de nummer twee in de markt, met een compleet aanbod aan data en voice producten.” In een brief die de klanten van Nortel ontvingen, wijst hij ook op de 8.000 patenten waarover Nortel en Avaya gezamenlijk beschikken. Willems zegt dat de aankondiging rond Avaya ook bevestigt dat Nortel als bedrijf volledig operationeel blijft en ook productinnovaties blijft brengen. Volgens Willems werken Nortel en Avaya nauw samen om de overname voor het einde van het jaar definitief af te ronden.
 
Tegen de overname door Avaya is wel beroep aangetekend door Nortel-partner Verizon. Volgens Verizon is er onduidelijkheid over een aantal overheidscontracten van Nortel, onder meer bij het Ministerie van Defensie, anti-terrorisme diensten en het Congres.
 
Hans Van Erum van Securelink ziet intussen wel extra kansen voor andere productlijnen van Avaya. Samen met Xylos heeft Securelink de joint venture Inia opgezet, die zich specialiseert in voice-oplossingen. “Momenteel werken we daar vooral samen met Mitel, maar indien Securelink een goed partnership opbouwt met Avaya, kunnen we ook daar overwegen met de voiceproducten van Avaya te gaan werken.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business