Nieuws

Staat Brocade te koop?

De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Brocade heeft zichzelf ‘in stilte’ te koop gezet, zo blijkt uit geruchten in zakenkrant The Wall Street Journal. Als mogelijke overnemers wordt naar Oracle en HP gekeken.

De aandelen van Brocade schoten maandag al met twintig procent omhoog, hoewel er nog geen deal in het vooruitzicht is. Brocade wil de geruchten over een mogelijke verkoop niet bevestigen.

Fiber Channel
Brocade is van oudsher vooral actief in Fiber Channel Storage Area Network (SAN). Vorig jaar heeft het zijn Fiber Channel-technologie nog uitgebreid naar ethernet, door Foundry over te nemen. Alle activiteiten van Brocade samen maken het bedrijf een aantrekkelijke overnameprooi voor de grote bedrijven die datacentertechnologie of bedrijfs-IT leveren.

Trend naar virtualisering
Voor een grote IT-speler zou een overname van Brocade passen in een trend naar virtualisering en automatische provisionering van IT-omgevingen. Bedrijven willen graag een volledige stapel technologie waarvan ze de ontplooiing, schaling en onderhoud kunnen automatiseren.

Daardoor zouden virtuele machines op servers draaien, terwijl ze over virtuele netwerken virtuele opslag raadplegen. Recent zagen we Cisco om die reden bijvoorbeeld Intel-servers uitbrengen: een volledige stapel technologie verwerven.

HP of Oracle
Als overnamekandidaten worden Hewlett-Packard en Oracle genoemd in The Wall Street Journal. Voor HP zou de technologie van Brocade kunnen helpen om Procurve te kunnen laten concurreren met Cisco. Oracle zou Brocade kunnen gebruiken om de netwerkactiviteiten van Sun tot hun recht te laten komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business