Nieuws

Helft kantoor-pc’s blijft ‘s nachts aan

Bijna de helft van de werknemers sluit zijn pc op het werk ‘s avonds niet af. De situatie is het ergst in de VS met 49 procent. Europa doet het amper beter.

Dit blijkt uit een onderzoek dat softwarebedrijf 1E en de Alliance to Save Energy hebben uitgevoerd in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. In het Verenigd Koninkrijk laat 48 procent van alle werknemers zijn pc ook ’s nachts aanstaan. Van de Duitsers doet 43 procent niet de moeite om de computer uit te schakelen.

Wel uitzetten
De redenen om de pc ’s avonds wel uit te zetten verschillen per land. Amerikanen zijn het meest praktisch. Zo’n 21 procent sluit zijn computer af zodat die de volgende keer weer vlot werkt. Britten zijn het meest idealistisch: 27 procent doet het voor het milieu. Belangrijkste reden voor de Duitsers is een kostenbesparing op de energiefactuur van de baas.

Gemakzucht hoofdreden
De redenen om een pc te laten draaien zijn meestal praktisch van aard. Voor sommige mensen duurt het te lang om een pc uit te schakelen. Anderen vergeten het gewoon.

Sommige mensen willen geen functionaliteit verliezen en laten daarom hun pc draaien na de werkuren. Zo zijn er mensen die ‘s nachts hun updates doorvoeren. Anderen willen ’s avonds nog via het internet aan hun pc kunnen. In sommige bedrijven is het zelfs verplicht de pc ’s avonds aan te laten staan.

28,50 euro besparing
De studie berekende dat een Duits bedrijf met tienduizend pc’s in totaal anderhalf miljoen kilowattuur per jaar verspilt. Dat is een energierekening van 285.000 euro. Per pc kost het over een heel jaar dus 28,50 euro om hem ’s nachts en in het weekend aan te laten staan.
 

amerikabusinessduitslanditprofessionalmilieunachtnieuwspcuitschakelen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals