Nieuws

IP telefonie blijft populair

IP blijft het goed doen als technologie in de telefoniemarkt. Volgens nieuwe cijfers van het onderzoeksbureau Canalys was er in het derde kwartaal van dit jaar een stijging ten opzichte van het tweede kwartaal.

Alles samen werden in Europa het derde kwartaal 4,8 miljoen IP-telefonielijnen verkocht, becijferde Canalys. Dat is weliswaar een daling met bijna 18% in vergelijking met vorig jaar, maar wel een stijging met meer dan vier procent tegenover het tweede kwartaal van dit jaar. Volgens Canalys is 40% van het aantal geïnstalleerde lijnen nu op IP gebaseerd. Een jaar geleden was dat nog maar 35%.
 
Op Europees vlak blijft Alcatel-Lucent de markt domineren, met een marktaandeel van 13,8%. Dat is wel meer dan een procent minder dan de 15% die het fusiebedrijf vorig jaar nog had. Siemens is nog steeds de nummer twee, met een marktaandeel van 13,5%. Ook dat is een daling in vergelijking met een jaar eerder. Aastra blijft nummer 3, en won 2 procent marktaandeel, tot 13%. De top vijf wordt verder volgemaakt door Cisco (11,6%) en Avaya (9,9%). Dat deze markt nog zeer versnipperd is, wordt bewezen door de 38% marktaandeel die spelers buiten de top vijf behalen.
 
Canalys verwacht dat ook het vierde kwartaal een groei zal vertonen ten opzichte van het derde kwartaal, maar wel nog steeds een daling in vergelijking met een jaar eerder. Echte groei voorziet Canalys voor 2010.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business