Nieuws

Betalen met de gsm

De mobile wallet kent een grote adoptie in sommige delen van de wereld. Analisten voorspellen dat meer dan een miljard mensen zo’n mobiele portefeuille zullen hebben in 2015. Dit betekent natuurlijk dat vele spelers hun oog hebben laten vallen op deze markt en dat er vele opties zijn om deze mobile wallet te gebruiken.

Mobiele operatoren tonen in sommige landen aan dat ze goed gepositioneerd zijn voor het aanbieden van de mobiele portefeuille. In België springt het PingPing-initiatief van Belgacom in het oog. Maar ook banken, betalingsnetwerken en spelers zoals Visa hebben hun oog laten vallen op deze markt. Atos Worldline bijvoorbeeld heeft ook een visie voor de toekomst.

Een interessante evolutie is hoe de consument in de toekomst gaat betalen met zijn mobiele portefeuille. Twee belangrijke trends zijn daar zichtbaar.

Enerzijds zijn er contactloze betalingen, waarbij een consument betaalt door met zijn gsm aan de kassa te zwaaien. Dit vereist dat de consument een contactloze sticker op zijn gsm kleeft of een contactloze gsm heeft, een zogenaamde Near Field Communication-telefoon.

Anderzijds zijn er de betalingen van op afstand, waarbij een interface op de gsm gebruikt wordt om bijvoorbeeld de bestelling door te geven, alsook dadelijk af te rekenen. Een mooi voorbeeld van dit laatste is de oplossing van Rabobank in Nederland, waarbij je met je smartphone bijvoorbeeld drankjes kan bestellen op het strandterras.

Meestal is slechts een van de twee oplossingen relevant, maar voor bijvoorbeeld snelservicerestaurants zijn beide opties geldig en zie je enerzijds pilootprojecten over de gehele wereld met contactloze betalingen, en anderzijds kan je applicaties downloaden op de iPhone om je bestelling te plaatsen en te betalen. Een voorbeeld hiervan is de Burger King Now-applicatie, beschikbaar in New York.

In beide gevallen ben je sneller aan het eten en zou je dezelfde mobile wallet kunnen gebruiken. Mijn persoonlijke voorkeur gaat in dat geval toch uit naar het blijven zitten op het terras en de bestelling online plaatsen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business