Nieuws

Microsoft klaar met nieuwe Visual Studio en Silverlight

Microsoft heeft de definitieve versies van Visual Studio 2010 en Silverlight 4 klaar. Ook versie 4 van het .Net-framework is af.

De nieuwe producten worden voorgesteld op een ontwikkelaarsconferentie begin deze week in Las Vegas. Het nieuwe Visual Studio 2010 en .Net zijn al verkrijgbaar. Silverlight 4 komt later deze week als download uit.

“De inbreng van klanten en partners was essentieel om deze release vorm te geven”, zegt Bob Muglia, baas bij Microsoft voor servers en tools, in een persbericht. “De functies van Visual Studio 2010, versie vier van het .Net-framework en Silverlight 4 maken een krachtige en unieke combinatie die ontwikkelaars in staat stelt gebruik te maken van nieuwe en bestaande elektronische toestellen en ook van opkomende platforms zoals de cloud.”

Windows Azure
Visual Studio 2010 bevat ondersteuning voor Windows 7 en Windows Azure. Het wordt ook mogelijk er software mee te bouwen boven op Microsofts Sharepoint. De ontwikkelsuite bevat ook een soort opnamefunctie, IntelliTrace, die bijhoudt hoe een programma zich precies gedraagt.

Het nieuwe Silverlight krijgt betere mogelijkheden om buiten een browser te draaien. De concurrent voor Flash begint vooral in de Verenigde Staten op te komen. Silverlight wordt daar vaak ingeschakeld voor de online vertoning van sportwedstrijden. Bovendien wordt het een van de manieren om een toepassing te maken voor Windows Phone 7.

De lancering van Visual Studio 2010 was oorspronkelijk voorzien voor 22 maart, maar werd uitgesteld wegens prestatieproblemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business