Xecutor 1.54.4.097

Xecutor houdt het midden tussen een opstartmanager en een taakplanner. Je kunt er in elk geval programma’s en scripts automatisch mee laten opstarten. Bij het opstarten of afsluiten van Windows bijvoorbeeld, maar net zo goed ook op elk ingesteld tijdstip, al dan niet met een interval.

Meteen bij de installatie geeft Xecutor je de gelegenheid programma’s die automatisch opstarten uit de map Opstarten en/of uit het register te importeren, zodat je deze items voortaan vanuit Xecutor kunt beheren.

[download_file]

Daar valt wel iets voor te zeggen, aangezien Xecutor je toch meer mogelijkheden biedt. Zo kun je elk programma, batchbestand of script dat je automatisch wilt laten opstarten van de nodige parameters voorzien. Verder kun je aangeven dat er een pauze van een x-aantal seconden voor of na het uitvoeren van het item moet worden ingelast.

Handig is ook de optie Execute via RunAs, zodat het programma desnoods met verhoogde machtigingen kan worden uitgevoerd.

Boodschap op het scherm
Voor of na de uitvoering kun je ook een boodschap op het scherm plaatsen: handig als je bijvoorbeeld eerst nog iets wilt controleren alvorens de uitvoering mag plaatsvinden.

Wil je die uitvoering echter aan een bepaalde tijd koppelen, dan doe je dat gewoon vanuit Xecutor zelf: je kunt bijvoorbeeld een specifiek tijdstip of interval invullen, of aangeven dat de uitvoering slechts één keer per dag mag gebeuren, al dan niet voor of na een bepaald uur.

Automatisch afsluiten
Via het menu Program, Configuration is het tevens mogelijk je systeem automatisch te laten afsluiten; op een bepaalde tijd, of wanneer de processor gedurende een x-aantal minuten minder actief is dan een ingesteld percentage. Hoe de pc precies moet afsluiten (Log off, Standby, Hibernate of Power off) is eveneens in te stellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business