Nieuws

FBI onderzoekt lek bij AT&T

De FBI is een onderzoek gestart naar het beveiligingslek in de website van telecombedrijf AT&T. Hackers konden zo de e-mailadressen van meer dan honderdduizend iPad 3G-kopers achterhalen.

De bekendmaking van het lek door de groep Goatse Security was een slag in het gezicht voor zowel AT&T als Apple. Beide partijen zijn schaars met commentaar, maar beweren de zaak te onderzoeken. De FBI doet met hen mee.

Lek gedicht
AT&T meldde verder dat ze momenteel aan het onderzoeken zijn hoeveel e-mailadressen er buit zijn gemaakt. Het lek zou al gedicht zijn en klanten wiens identiteit onthuld is worden op de hoogte gebracht.

Een woordvoerder van de FBI vertelde aan de Wall Street Journal dat het nog te vroeg is om commentaar te geven. Jennifer Granick, burgerrechtenspecialist bij de Electronic Frontier Foundation, betwijfelt of de FBI wel een zaak heeft.

Geen wachtwoord vereist
Zo was er geen wachtwoord nodig om de sectie van de site te bereiken waarop e-mailadressen kunnen worden aangevraagd aan de hand van het bijbehorende simkaartnummer. Veel hackwerk had Goatse Security dus niet.

Bovendien zou de groep gewacht hebben met de bekendmaking van het nieuws tot AT&T op de hoogte was en zijn beveiliging verbeterd had.

attbeveiligingbusinessfbiipaditprofessionaljustitienieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals