Nieuws

MeeGo-leider verlaat Nokia

De verantwoordelijke voor het telefoonbesturingssysteem MeeGo, Ari Jaaksi, gaat weg bij Nokia. Het is de zoveelste topman die de Finse telefoonbouwer verlaat.

MeeGo is een besturingssysteem voor mobiele apparaten dat gezamenlijk door Intel en Nokia wordt ontwikkeld. Het is gebaseerd op Linux en werkt enkel op een beperkt aantal processoren.

Maar het vertrek van de MeeGo-topman doet wenkbrauwen fronsen over welke strategie de Finnen nu eigenlijk volgen voor hun mobiele besturingssystemen. Het begint al bij de aanwerving van de nieuwe topman, Stephen Elop. Hij komt van Microsoft, wat leidde tot speculatie over het gebruik van Windows Phone 7 in plaats van een eigen besturingssysteem. Of om het toch als optie aan te bieden, naast het eigen MeeGo.

Bellen met Google
Er doen ook geruchten de ronde dat Elop gesprekken voert met Google. En dat bedrijf heeft ook een mobiel besturingssysteem: Android. Google-baas Eric Schmidt heeft naar verluidt Elop gebeld om de mogelijkheid van Android te bespreken.

Technologiewebsite TechCrunch duikt nog dieper in de geruchten. Ze spraken met een insider die hysterisch begon te lachen bij de suggestie om Windows 7 op een Nokiatelefoon te draaien. Als Nokia ooit MeeGo opgeeft, is Android veel waarschijnlijker dan Windows Phone 7. En dan nog is het alleen om tijdelijk het kunnen van de hardware te demonstreren, niet als permanente oplossing.

Toch moeten de speculaties met een korreltje zout genomen worden. Ze dateren immers van vóór Jaaksi’s vertrek bij Nokia. Het enige wat nog zeker is, is de aanwerving van Peter Skillman van HP/Palm. Hij zou de gebruikservaring van MeeGo moeten stroomlijnen.

MeeGo is dus nog niet meteen afgeschreven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business