Nieuws

Reseller moet zich voor mobiele toestellen interesseren

De reseller moet zich ook interesseren voor de verkoop van mobiele toestellen zoals de tablet pc of de smartphone. Dat was één van de boodschappen die Steve Brazier bracht tijdens het Canalys Channels Forum vorige week.

Volgens CEO Steve Brazier van het onderzoeksbureau Canalys vormen mobiele toestellen een interessante opportuniteit voor de reseller. Als onderzoeker kon hij dat uiteraard onderbouwen met cijfers. Uit voorspellingen van Canalys moet blijken dat er in het jaar 2012 bijna 20 miljoen ‘pads’ zullen verkocht worden in Europa. Dat zullen niet enkel de iPads van Apple zijn, maar ook de tablet PC’s van andere leveranciers. Volgens Canalys zal de markt voor tablets volgend jaar en het jaar daarna met 65 procent groeien. Dat terwijl de markt van de notebook slechts met 9 procent zal stijgen en de markt van de netbooks zelfs met drie procent zal dalen.
 
Nog spectaculairder was het cijfer over de smartphones: daarvan zullen er in 2012 meer dan 120 miljoen stuks van verkocht worden in Europa. Dat betekent dat er meer smartphones verkocht zullen worden dan notebooks, netbooks en tablet PC’s samen. “Veel van die smartphones zullen in de retail verkocht worden, en de reseller zal niet veel meepikken van de omzet hiervan,” geeft Brazier toe. “Maar denk eens aan alle zaken die daar rond hangen: toestellen die voor bedrijfsgebruik ingezet worden, moeten beveiligd worden, ze moeten gesynchroniseerd worden, misschien moet er zelfs desktop virtualisatie op toegepast worden…. En dat geldt niet enkel voor smartphones, dit is nog in grotere mate het geval voor tablets, want daar komt dan ook nog beheer van toepassingen en connectiviteit binnen en buiten het bedrijf bij.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business