Nieuws

Meer business, minder bits in opleidingen

Meer business en minder bits. Dat is een van de belangrijkste trends voor opleidingen in bedrijven. Het aspect efficiëntie speelt een cruciale rol. Opleidingen moeten voorts niet alleen de deelnemers zelf upgraden, maar ook hun cv.

Om het nijpende tekort aan IT-medewerkers met kennis van SAP-technologie op te vangen, draait de Duitse softwarefabrikant het roer om. Het bedrijf mikt voor zijn opleidingen niet op IT’ers, maar eerder op zakelijke profielen zoals boekhouders en productieleiders.

Het bedrijf start een reeks opleidingen voor niet-IT’ers: werknemers met aanzienlijke ervaring in hun vakgebied. "Informatici met ervaring met SAP zijn haast niet te vinden”, vertelt Thierry Siraut, accountmanager education bij SAP België. Voortaan richt SAP zich naar eigen zeggen tot ervaren businessprofessionals.

“Dat zijn mensen met een gedegen kennis van de bedrijfsprocessen waarvoor ze zijn opgeleid, maar zonder ervaring met SAP”, licht Siraut toe. De aandacht voor het businessaspect is de eerste van enkele trends in opleidingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business