Nieuws

Virtualisatie en mobiliteit

Volgens SonicWALL kunnen we ook in 2011 niet om virtualisatie, mobiliteit en cloud computing heen. Het zijn domeinen waarvan de impact op security alleen maar toeneemt.

“Het managed services model breekt nu echt door in de mainstream”, zegt Luc Eeckelaert, country manager Benelux bij SonicWALL. “Resellers die aan projectverkoop bleven vasthouden, kregen het in 2009 moeilijk. Het voorbije jaar zijn heel wat resellers op het managed services model overgestapt. Resellers zien in dat ze als leverancier van diensten met een duidelijke meerwaarde betere zaken kunnen doen dan met eenmalige verkoopprojecten.”

Nieuwe behoeften
Door de crisis hebben veel bedrijven zich geconcentreerd op kostenbesparing. Daar kon de reseller op inspelen, onder meer door bij zijn klanten virtualistatie te introduceren. Dat zorgde meteen ook voor nieuwe behoeften op het vlak van beveiliging. “Hetzelfde geldt voor de toevloed van mobiele devices. Mobiliteit wordt hét thema van 2011.”

“De markt evolueert bijzonder snel: iPad, Android, Chrome OS, noem maar op. Er komen heel veel gebruiksvriendelijke en goedkope mobiele tools op de markt.” Dat bezorgt de leveranciers van beveiligingsoplossingen een grote uitdaging. Voor de reseller is het een markt die een enorme opportuniteit biedt.

Nieuwe appliance
Verder ziet Luc Eeckelaert ook de vraag naar cloud computing aanhouden. Bandbreedte, internettoegang en applicatiecontrole zijn hier de sleutelwoorden voor de resellers van beveiligingsoplossingen. In januari lanceert SonicWALL in dat verband de nieuwe appliance SuperMassive. Het gaat om een veiligheidsplatform dat applicaties detecteert en controleert, inbraken voorkomt en tegen 40 Gbit/s malware blokkeert, zonder de snelheid van het netwerk aan te tasten.

“Het succes van de cloud staat of valt met beschikbaarheid en bandbreedte”, aldus nog Luc Eeckelaert. “De appliance zorgt voor beveiliging, zonder impact op de snelheid van de dienstverlening vanuit de cloud.”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business