Nieuws

Brocade ziet herstel in de markt

De aanhoudende datagroei vraagt niet alleen om meer opslagcapaciteit, maar ook om betere beheerstools. Dat biedt nieuwe perspectieven voor de markt.

Vorige week was AJ Casamento even in ons land op klantenbezoek. Casamento is een zogenaamde solutioneer bij netwerk- en datacenterspecialist Brocade. “Tijdens de crisis is het datavolume heus niet trager gaan groeien”, zegt hij. “Bovendien was het tijdens de crisis ook niet plots oké om minder belang te hechten aan het beheer en de beveiliging van data.” Toch hielden bedrijven de vinger op de knip.

Inhaalbeweging
Vandaag ziet Casamento de eerste tekenen van een inhaalbeweging. “Bedrijven hebben wat achterstand opgelopen. Ze komen stilaan capaciteit te kort, ze hinken achterop met het lifecycle management van hun opslagtoepassingen.” Dat zorgt opnieuw voor meer investeringen. Alleen mogen bedrijven zich niet blindstaren op capaciteit alleen. Management wordt heel belangrijk.

“De komende jaren zal de virtualisering van servers alleen maar toenemen. Dat verhoogt vanzelf de vraag naar beter beheer van de oplossingen.” Naarmate er meer virtualisering plaatsvindt, verhoogt de druk op de infrastructuur die de virtuele omgeving schraagt. “Vroeger had iedere applicatie haar eigen server. Valt er in een gevirtualiseerde omgeving één server uit, dan heeft dat een impact op een hele reeks applicaties.”

Proactief
Naast virtualisatie is flexibiliteit een sleutelbegrip. Bedrijven moeten hun infrastructuur letterlijk à la minute kunnen aanpassen aan hun veranderende behoeften. “We gaan naar een omgeving die een extreme low latency vraagt”, zegt AJ Casamento. “Dat betekent vooral dat een bedrijf over voldoende provisie moet beschikken. Het komt er op aan proactief te handelen, anders loop je hopeloos achter de feiten aan.”

De komende zes maanden richt Brocade zich specifiek op de nieuwe rol die de gecombineerde datacenter- en netwerkomgeving speelt. “Het traditionele netwerk zal grondig veranderen, in belangrijke mate gedreven door de toenemende virtualisering.”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business