De Europese tak van Ingram Micro heeft de Maggis 3G-beveiligingscamera’s van de Spaanse leverancier Bioaccez in portefeuille genomen. Ingram Micro versterkt daarmee zijn aanbod mobiele producten. De Maggis 3G-camera van Bioaccez is bedoeld voor monitoring van op afstand. De camera’s zijn gebaseerd op de standaard videofunctie die we ook kennen van mobiele telefoons die via […]


De Europese tak van Ingram Micro heeft de Maggis 3G-beveiligingscamera’s van de Spaanse leverancier Bioaccez in portefeuille genomen. Ingram Micro versterkt daarmee zijn aanbod mobiele producten.

De Maggis 3G-camera van Bioaccez is bedoeld voor monitoring van op afstand. De camera’s zijn gebaseerd op de standaard videofunctie die we ook kennen van mobiele telefoons die via 3G-communicatie werken. De 3G-camera’s zijn daardoor geschikt voor gebruik binnen of buiten, ook wanneer er geen DSL-connectie beschikbaar is.
 


Geen bekabeling
Maggis is niet vergelijkbaar met klassieke CCTV-oplossingen. Behalve een kleine lader voor de interne batterij (goed voor 300 uur batterijduur) komt er geen bekabeling bij kijken. De oplossing is te koop als een pakket met de camera, een microfoon en een infraroodsensor (om beelden te maken in het donker), in combinatie met een compacte 3G-modem voor de communicatie. De camera kan de videobeelden rechtstreeks doorsturen naar een mobiele telefoon, bijvoorbeeld wanneer er een alarm is geactiveerd, of op actief verzoek van de gebruiker.
 

Pierre-Yvon Mechali, Executive Director en General Manager van de Telco Division bij Ingram Micro EMEA is overtuigd van het potentieel van de oplossing. “De markt voor security blijft groeien”, zegt hij. “Maggis zal zowel de professionele klant als de particulier aanspreken. De oplossing is ideaal voor de monitoring van gebouwen, maar bijvoorbeeld ook als afschrikmiddel tegen diefstal en vandalisme.”