Nieuws

Combineer server- en storagevirtualisatie

Kosten beperken blijft in het hedendaagse datacenter een belangrijke prioriteit. Heel wat CIO’s en IT-managers proberen op allerlei manieren de kosten te drukken, zowel op vlak van beheer en onderhoud als met energie- en koelingskosten.

Het combineren van server- en storagevirtualisatie kan daarbij een belangrijke rol spelen. Door een sterke integratie van beide kan u immers honderden virtuele machines ondersteunen, terwijl de toewijzing van storage- en provisioningservers in slechts enkele minuten kan gebeuren. Bovendien beschikt u ook nog eens over een makkelijk schaalbare oplossing.

Het combineren van server- en storagevirtualisatie biedt dus heel wat voordelen voor het datacenter.
 
1. Verlaging van de energiekosten
Maximale serverconsolidatie en het gebruik van thin provisioning voor storage optimaliseert uw hardware-infrastructuur en stelt u in staat om tot 50 procent minder storage te gebruiken. Reken zelf maar uit wat dat u kan besparen aan stroomverbruik, koeling en ruimte in het datacenter.
 
2. Verlaging van de aankoopkosten
U hoeft minder te besteden aan storage omdat de aanwezige storageservers optimaal gebruikt worden. U betaalt dus enkel voor de opslagruimte die ook effectief gebruikt wordt en u vermijdt nodeloze aankopen.
 
3. Eenvoudiger beheer
U kan honderden virtuele machines ondersteunen met één storagesysteem, terwijl u de storageprovisioning met 40 procent kan laten zakken en toch een eenvoudig schaalbare oplossing behoudt.
 
4. Betere databeveiliging en beschikbaarheid van applicaties
De integratie van server- en storagevirtualisatie verbetert ook uw disaster recovery-mogelijkheden en de beschikbaarheid van toepassingen, onder meer door het elimineren van back-upwindows, applicatie-consistente back-ups die toelaten om kritieke data van virtuele machines te recupereren en de provisioning van storageservers zonder activiteiten te moeten onderbreken.
 
Uiteraard is het belangrijk dat u een oplossing zoekt die dit alles kan bieden, die perfect aansluit bij uw specifieke noden en die is aangepast aan uw IT-omgeving. Een taak die uw ICT-serviceprovider graag ter harte zal nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business