Nieuws

Cloud biedt kostenbesparing en zakelijke flexibiliteit

De cloud vormt een belangrijk onderdeel van de IT-bedrijfsstrategie. Onderzoek van Brocade en het Cloud Industry Forum wijst uit dat 48 procent van de Europese bedrijven bezig is met de implementatie van een cloud-architectuur.

De cloud blijft hot. Resellers die overwegen om clouddiensten aan hun portfolio toe te voegen, of die klanten naar de cloud willen begeleiden, vinden in het rapport van Brocade en het Cloud Industry Forum enkele interessante cijfers. Meer dan de helft van de respondenten gaf aan dat flexibiliteit de belangrijkste factor is om voor de cloud te kiezen. Kostenbesparing – operationeel en op kapitaal – kwamen op de tweede en derde plaats met 16 en 14 procent.

Brocade definieerde in het onderzoek de cloud als een vorm van automatisering waarbij schaalbare en rekbare IT-capaciteit beschikbaar is als een dienst, via een openbaar netwerk. Binnen die definitie maakt bijna de helft van de ondervraagde Europese bedrijven gebruik van cloud computing. Daarnaast is er nog eens 31 procent dat de overstap naar een gedistribueerd computingmodel in het komende jaar verwacht.

Succesfactoren
De belangrijkste succesfactoren voor de migratie naar de cloud zijn performantie, betrouwbaarheid en de beheersbaarheid van de netwerken. Volgens Gartner zal tot 2013 zowat 60 procent van de bedrijven last hebben van lage netwerkbeschikbaarheid en inconsequente applicatieprestaties. Het netwerkontwerp ligt aan de basis van de problemen.

Uit het onderzoek blijkt dat 90 procent van de respondenten de cloud heeft opgenomen in zijn IT-strategie. Daarmee erkennen de bedrijven dat het netwerk cruciaal is voor de gebruikerservaring in de publieke en de private cloud. Ook dat is een aandachtspunt dat de reseller kan meegeven aan klanten die de stap naar de cloud willen zetten: de sleutel tot de cloud bestaat uit een performant en veilig netwerk.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business